Mitt lyckonummer är numera 12

Jahapp, då var det den 31 december igen. Dagen då man får skämmas över att man inte har skrivit ihop något välgenomtänkt nyårsinlägg som alla de andra duktiga bloggerskorna har. Tänk att jag om en månad har bloggat i fem år. FEM ÅR. Det är galet.  
 
2012 har i alla fall varit ett bra år, ett extremt bra sådant faktiskt. Jag har varit på toppenhumör, lyckats fickparkera själv, umgåtts med alla jag gillar, ätit gott, lyckats bra med mitt skolarbete, vunnit en tävling och fyllt 20 år. Förvisso har jag enligt min väldokumenterande blogg också stressat ihjäl mig, duschat i glassplitter på bussen, haft ont i ryggen, fått karpaltunnelsyndrom och haft sönder både byxor, dator, mobil och skrivare.
 
Men vem bryr sig om hundra år liksom. 
 
 

Hon har en poäng där

Frida: Alltså Elin, du vet den där tvålen? Den börjar på p-nånting..
Jag: HAHA, ofta du lägger tvålnamn på minnet?! Hur töntigt är inte det?!?
Frida: Men jaaaaaa... åååh vad heter den nu....
Jag (fundersamt): Palmolive?
Frida: JAAA, PRECIS!!

Ett par sekunder senare.

Frida:
 Men... ofta du gnäller över att jag kan tvålnamn när du kan dem ännu bättre själv!?

 


(Bildkälla: mynewsdesk.com)

Särskilt placeringen av hålen

Letade efter fina reflexer till mina föräldrar, tyckte att den här var väldigt charmig.
 


(Bildkälla: Clas Ohlson)

En tjock kock då?

Peter: Jag förstår att man tjänar mycket som tjock.
Jag: ... va?
Peter: Eh.. kock menade jag. KOCK!!
 

Inbakad fläta

Minns ni den där gången när jag gnällde över att jag inte kunde göra en inbakad fläta? Nu har jag lärt mig den ädla konsten! Faktum är att jag klarade det på första försöket, naturbegåvning är vad jag är. 

Visst får jag godkänt?





Firade det hela med en liten segerdans tillsammans med Frida ute i trädgården. 

 
Sen åt vi fondue tills vi var proppmätta och då åt vi efterrätt.  

Ekorrn satt i granen

Lycka är när man upptäcker en ekorre i ett träd och den inte är ett dugg rädd när man springer ut för att fota den. Bästa julklappen! SÅ SÖT! 





Bjuder på en "behind the scenes", kastade mig ut ur duschen och drog på mig morgonrock och trätofflor för att ekorren inte skulle hinna springa iväg. Alltid redo!


Just det ja

God jul!

Som ett barn på julafton

Har fått min första julklapp idag, något säger mig att pappa har haft ett finger med i spelet. Tillåt mig att spela upp ett scenario ur gårdagen;

Pappa: "Jag har inget att göööraaaaa.. kan vi inte öppna julklappen under granen idag istället?"
Mamma: "...... nej Lennart, det är inte julafton än!!"

Jag gissade på ett biljardbord. Hade lite fel.



Ni kan ju föreställa er tystnaden när pappa insåg att stridsvagnarna skulle laddas i åtta timmar innan första användning. 

Varför jag inte bloggar?

Ingen normal människa hade orkat blogga när man kan spela Amiga!





Särskilt inte när man har en sisådär hundra nostalgiska spel att gå igenom. 


Redo för det som väntar

Inhandla julklappar - check
Tvätta - check
Ta slut på maten i kylskåpet - check
Diska - check

Dagens mat; en blandning av allt ätbart som behövde ta slut. Nu är jag redo för julledighet hos mina föräldrar! Alternativt jordens undergång. Sak samma. 


Längtar redan till frukost

Vad brukar ni göra klockan halv ett en onsdagskväll? Själv gör jag citron- och limevatten. 
 

Julklappar inhandlade

Har varit och köpt en massa julklappar idag! 
 
Köpte en sånhär:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och en sånhär:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.. Fast näääää, kan inte avslöja vad jag har köpt. Halva släkten läser ju min blogg.

Inget firande utan chinamat

Firar att min tjugosidiga uppsats är avklarad och att jag nu har ett välförtjänt jullov framför mig! Gladare person än mig är nog svårt att hitta idag alltså! WOOHOOO!!!!! 
 
 

Jag sa ju att jag skulle hinna

Alltid lika skönt när man är ute i tid med att skriva sina uppsatser. Om man skulle ta och lägga sig en stund? 
 

Skolan nästaaa

Det firar vi med en glad bild på mig och Jens från i lördags!


Gårdagen var toppen förresten

Firade min tjugoårsdag igår! Förvånansvärt nog fick alla plats i min lilla lägenhet, och de ser ju i alla fall glada ut.. Peter, Jens och Frida får ta åt sig äran för de vackra bilderna!







Aj?

Upptäckte ett ordentligt blåmärke på mitt ben igår och har ingen aning om var jag har fått det ifrån. Rent teoretiskt kan man ju tycka att jag borde ha kännt det. Ett mysterium värt att blogga om. 


Börjar pricka av min to-do-list nu

För första gången i mitt liv sitter jag nu och dricker Coca-Cola ensam. Känns lite speciellt sådär, trist att behöva konstatera att Coca-Cola smakar ungefär lika illa som det har gjort de senaste tjugo åren bara. Men vad gör man inte för fredagsstämningen?
 
"Fotobevis, annars har det inte hänt" tänker ni. "Synd" tänker jag. Ni får minsann nöja er med en finfin bild på när jag äter potatismos i skolmatsalen någon gång under år 2006. Glas som glas. 
 

Mössan kan vara min favorituppfinning

Nu tänker jag bege mig till biblioteket iförd en gosig hemmatröja och jätteskitigt hår dolt under en gosig mössa. Ska gosa ner mig i en fåtölj där och läsa lite om gosiga antikvor, egyptienner och optiska spektrum.  
 
Känner att det blir en gosig pluggfredag det här. 
 
(Bildkälla: ffffound.com)

Andra gången gillt

Jag köpte förresten den där lotten jag utlovade. Det blev inte ett par miljoner, men pengar till en ny trisslott minsann! Och vem vet vad jag vinner på den...
 

Himla trevlig födelsedag ändå

Gårdagen började strålande; en okänd kille tyckte att jag var "söt" och Frida bjöd mig på lunch. Sen kom jag hem och insåg att jag inte hade något internet.
 
Jag kunde inte laga maten jag tänkte laga eftersom att jag receptet låg på nätet, jag kunde inte skicka iväg min uppsats som jag skulle gjort, jag kunde inte läsa min kurslitteratur, jag kunde inte lyssna på musik och framför allt kunde jag varken logga in på Skype, blogg.se eller Facebook. 
 
Så där satt jag, ensam i min lägenhet utan internet på min tjugoårsdag. Just snyggt. Lite såhär kände jag:
 

12:12 12-12-12

OCH JAG FYLLER 20 ÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Min teori är att om jag köper en lott idag kommer jag vinna 12 121 212 kr. Så om världen går under kommer jag i alla fall dö rik. 

Like a boss.


Insane

Alltså en del människor har helt enkelt lite för mycket fritid. Särskilt den här insa-snubben som roat sig med att animera husväggar (jag vill inte veta hur lång tid han har lagt på den där graffitin).





(Bildkälla: insaland.com)

Tackar så hjärtligt

Min busstur till skolan är numera fem minuter kortare. Det är inte ofta man kan säga det såhär i snötider, men tack för presenten Skånetrafiken! Plötligt blir mina dagar tio minuter längre. Känns lite som om det är dags för mig att inhandla en trisslott. 
 

(Bildkälla: här)

Kalas, kan man säga

Har ni saknat mig? Bra. Medan ni har roat er med det har jag varit på två släktkalas och pussat lite på Mikael. Jag firade min tjugoårsdag i lördags förstår ni. Fyller år på onsdag.
 
Tidningen som vi hade lagt ut för att sätta snödränkta skor på kände för att skämta med mig. 



Sen överlät jag fotograferandet till min kusin, hon skötte sig utmärkt. Nedan dokumenterar hon SM i kalaslyft. Reglerna är enkla; lyft så många kapsyler som möjligt med fingertopparna, de får inte ligga ovanpå varandra. Självklart skulle pappa vara värst och vann ära och berömmelse med nio kapsyler i luften. Imponerande. 



Avslutar med en obekväm bild på snart tjugoåriga jag. Typ såhär glad har jag varit i ett par veckor nu. Det är ganska trevligt.  




En sån dag

Idag har jag inte gjort något kul alls. Är jättesugen på både lussebullar och pepparkakor och glögg men orkar inte ta mig till affären. Är rätt glad ändå. 


(Bildkälla: media-cache-ec3.pinterest.com)

Anamorfiska illusioner

Blir lite sugen på att rita i lägenheten nu (jodå, jag kom hem). 











(Bildkälla: smukt.no)

Nu är det vinter på riktigt

Det snöade lite där någon gång vid femtiden inatt. Ingen snö utan snöbollskrig.   
 


 
Låt oss nu hålla tummarna för att jag kommer hem till Malmö idag, tågen här i Skåne har ju en tendens att sluta fungera efter ett par snöflingor.

Tvättmedel eller sköljmedel

Alltså vad är grejen med att det aldrig (ALDRIG) står om det är tvättmedel eller sköljmedel på paketet? Jag älskar hur de brukar beskriva doften med stora bokstäver på framsidan istället för att skriva vad det faktiskt är för produkt. 
 
Aja, jag vet i alla fall att det är ett koncentrat och att jag inte ska hälla det i ögonen. Alltid något. 
 

Vänta.. va?


December

Vaknade till snö på taken och en fortsättning på världens bästa julkalender, tror bestämt att detta blir en bra vinter! Nu tänker jag lyssna på jullåtar, tända min ljusslinga och krypa ner under en filt. Är det december så är det. 





RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0