Fickparkering

Jag hatar att fickparkera, det beror ganska mycket på att jag suger på det. Ni kan ju föreställa er ångesten som därför uppstod när jag skulle köra hem från Mikael och upptäcker att min bil står parkerad såhär: 


 
Utöver att det stod en bil bakom och en bil framför min bil så stod det alltså också en bil parkerad snett utanför. Jag funderade en stund över situationen och tänkte ut tre möjliga scenarion:

1. Jag ringer Mikael tvingar honom komma ut och hjälpa mig (= förnedring).
2. Jag försöker själv och mosar minst en bil (= förnedring).
3. Jag försöker själv utan att mosa en bil (= ära och berömmelse).

Lockelsen att bättre på självförtroendet tog över så jag satte mig bakom ratten och brummade iväg. Japp, bara sådär. Det blev inte ens krångligt. Kände mig sjukt duktig. Som grädden på moset blev bilden ovan min 1337de mobilbild, det mååste ju bara vara ett tecken. Jag. Är. Grym.

Ritar

Visste ni att jag haaatade att rita människor när jag var yngre? Sen en dag tyckte jag plötsligt att det var jätteroligt. Udda. Idag är jag dock lite sugen på att skrika "jag haaaatar att rita människor" igen och kasta iväg min penna genom rummet, fast jag är ju mognare än så (elllååååår?). Den här bilden vill nämligen inte som jag vill. Måste hår vara så svårt att rita?


Sopade banan

Ikväll tänker jag lägga mig tidigt, jag har varit för duktig för mitt eget bästa idag. Inledde med att för första gången i mitt liv spela en runda golf, jag var självklart en naturbegåvning och ägde såväl kusiner som farbröder. Typ. Inte. Meeeeen.. i alla fall! När jag väl kom hem igen (vrålhungrig och bränd i ansiktet av solen) tog jag mig an min lortgris till bil - både utvändigt och invändigt - innan jag städade hela vårt hus. Jepp, nu har jag städat så det räcker för flera månader framöver. Gonatt!
 

Revolution

Idag är det en stor dag. Idag är dagen då jag för första gången på x antal år dragit på mig ett par ljusblå jeans. En stor dag.
 

Gomorron

Råkade stanna till klockan tre hos Frida igår, när jag körde hem var solen på väg upp. Mysigt! Fick se både uggla, flertalet harar och ett nyligen påkört rådjur som låg mitt i vägbanan så att jag knappt kom runt det. Inte lika mysigt.
 

Onsdagsmys

Sitter hos Frida. Tänker äta upp alla kilon godis nu. Jaaa.. det var det jag ville informera om. 


Favoriter i repris

Jag har så länge jag kan minnas älskat att fotografera, har varit ägare till två olika kompaktkameror innan jag år 2007 fick min systemkamera Canon EOS 400D som har varit en trogen följeslagare sedan dess. Ni ville se mina personliga fotofavoriter, något som tog en stund att välja ut med tanke på att jag har lyckats skrapa ihop en sisådär 30'000 foton i mitt liv, men here we go!
 
Min absoluta favorit är bilden på den svarta katten, är stolt över det lyckade utsnittet (den är inte beskuren). Vilken av bilderna gillar ni bäst?

 


 
 

You're not alone

En bra sak med min pojkvän är att han har väldigt bra musiksmak (eller så är det jag som har dålig, vet inte riktigt), jag får i alla fall jämt nya låtar att lyssna på! Typ som den här:
 

Naaaaaaw

 
Sticker en sväng till Mikael!

Blogresponse

Nu har jag skaffat blogresponse! Föredrar fortfarande om ni stället era frågor som kommentarer på bloggen, men det här verktyget kanske är smidigare för några av er så jag lovar att svara där också. Koppling till sajten finns i menyn till höger om ni rullar ner lite! 
 
 
 

Nya smycken

Råååkade svänga in om Gina Tricot idag och se att de hade världens rea, woho! Passade på att köpa ett armband och ett halsband, plötsligt blev jag dubbel så mycket kristen liksom. Är lite kär i dem.
 
 

Gonatt

Medan jag sover kan ni titta på denna söta.
 
(Bildkälla: 9gag.com)

Ritat en bloggerska

Har roat mig med att rita lite idag! Det var längesen jag illustrerade mer än små förklarande streckgubbar till bloggen, så idag blev det en modebloggerska. Ser ni vem? Mamma förolämpade mig med att gissa på blondinbella, men däremot gissade två av mina killkompisar rätt så ni borde skämmas lite om ni inte gör det.
 

Hårvågare för herrar

Inatt drömde jag den konstigaste drömmen jag drömt på länge (och då drömmer jag ofta konstiga drömmar). I drömmen fyllde min morfar år och vi skulle ge honom presenter. Min moster gav honom då något han verkligen uppskattade, nämligen en revolutionernade hårvågare för äldre herrar. Jag har gjort en fin illustration för att ni förstå precis HUR störda mina fantasier är, instruktionerna var enkla;
 
På så vis får alltså äldre herrar vågigt hår. Jag dog lite när jag vaknade och insåg att jag hade drömt. Vad jag själv gav morfar? Ett par damskor i storlek 38, såklart. Vad annars liksom?

Blogg.se hatar mig

För tillfället kan jag knappt logga in på blogg.se och på något sjukt vis läser webbläsaren bara min kodmall och inte stilmallen - vilket resulterar i en blogg som är helt upp och ner. Antar att det går över till imorgon, stå ut!

Skapa animationer i Photoshop

Ellen undrade hur man gör animationer, så här kommer en beskrivande video om hur jag gör mina. Jag använder mig av Photoshop CS5, men om jag inte minns helt fel ska det gå att skapa animationer i äldre versioner av Photoshop också.
 
 
Kommentera om det finns några frågetecken!

Lisa Olsson

Har hittat en ny modeblogg som är värd att följa; blog.nelly.com/lisaplace. Härliga bilder och snygga kläder!
 
(Bildkälla: Lisa)

Midsommar 2012, check

Jag är världens sämsta bloggerska. Jag liksom tänkte att jag skulle fota en massa under kvällen igår men det blev faktiskt inte en enda bild! Skäms.
 
Nåja, såhär glad var jag i alla fall innan jag skulle iväg (och det höll i sig hela kvällen) (fast att det ösregnade och var 15 grader fram till åtta då det blev solsken och 15 grader):
 




 
Skönhetstips: För snygga ringar under ögonen, sov dåligt i en vecka. Garanterat resultat!

Youtubeklipp på bloggen

Sanna undrade hur man gör för att lägga in youtubeklipp i sitt inlägg, här kommer en beskrivning. 

 
Till er som har svårt för skånskan:
1. Högerklicka på videoklippet, välj "kopiera inbäddningskod"
2. Gå in på din blogg, skriv ett nytt inlägg
3. Ovanför rutan där man skriver själva inlägget, bredvid Remby-tecknet, står "HTML" - klicka där
4. Klistra in inbäddningskoden i html-rutan och ändra "width" och "height" till önskad storlek (rekommenderar att man tar bort/lägger till lika många pixlar på båda för att proportionerna inte ska bli fel)
5. Publicera!

Goott

När jag var liten frös mamma ibland in saft och läsk till mig som jag sen tuggade i mig som isglass, häromdagen trillade jag över en ny version av samma sak som såg fruktansvärt god ut! Grejen är att mixa frukter och sen frysa in. På bilden kiwi och vattenmelon. Mums!
 
(Bildkälla: Okänd.)

Kossan

Jag vet inte riktigt hur de som arbetar på blogg.se tänkte när de beslutade vad som ska hända om sidan inte kan visas, men jag vet att jag är kär i deras ko.
 
 
 

Midsommar

Vad jag gjorde förra midsommarafton är ett mysterium, jag minns inte, ingen annan tycks minnas och jag hittar inget i bloggarkivet. Hm? Vill jag veta? Något jag däremot minns klart är att jag året därinnan ägnade midsommarafton åt att längta ihjäl mig efter min pojkvän som vid tidpunkten befann sig utomlands. 
 
I år blir det andra bullar (okej, jag vet vad ni tänker, inga sånna bullar) för nu ska det firas med både pojkvän och vän och ännu fler vänner. Kul!
 
Bjuder på midsommarbilden 2010 (ignorera tecknet jag gör med handen, det är inte riktigt meningen att vara taskig mot er) (elleeeeer?) (nä, skämtade bara):


Kan Dee

Sitter och dreglar lite över ett av det nya tillskottet i Kan Dee Shop, det vita linnet med ett kors i blommigt mönster. Så snyggt! Det är väl förvisso alla Kan Dees tryck, så duktig tjejen är, man blir ju helt sugen på att starta ett eget företag när man ser hennes växa! Snacka om inspirationskälla.
 
(Bildkälla: Kan Dee Shop)

Stackars mig

Det är otroligt fint väder idag, men jag är både förkyld och har världens mensvärk. Kul. KUL. Satte mig i solen och tröståt. Kändes genast lite bättre.
 

Bugg upptäckt

Så fort jag skriver ett till inlägg hoppar sidoraden ner under inläggen. Känner mig knappt misslyckad, haha. Jobbar på det!
 
Edit: Buggen fixad!

Välkommen till min nya blogg

Surprise surprise, nu lämnar jag glasartad.blogg.se och börjar om på nytt här inne på piggelinen.blogg.se! Detta firar vi med ett videoinlägg och en ny bloggdesign.
 
 
Anledningen till att jag har flyttat hit är att jag inte trivdes med bloggnamnet glasartad, ett plus är också min nya design där jag kan lägga upp större bilder!
 
Det kommer ske justeringar i designen efterhand, men kommentera gärna vad ni tycker om flytten och säg till om något buggar. Och glöm nu inte att följa mig på bloglovin'!




RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0