Till nästa gång

Bestäm dig aldrig för att du måste klara Harpan innan du går och lägger dig. Någonsin. 

Grannkatten Elsa

Jag älskar att fota djur och blev överlycklig när det visade sig att mina föräldrars grannar har katter. Dessvärre är grannkatten Elsa ett hopplöst fall (och grannkatten Abbe håller sig på ett tryggt avstånd från kameran), här kommer ett gäng bilder som beskriver hur det går till när jag försöker fota henne.

Man trugar och trugar...



Och så helt plötsligt bara SPRINGER hon mot en. Som om hon hade eld i baken. 


Vaaaaar är katteeen? 



Där är katten!



Vaaaaar är katten? 



Där är katten!



Ja ni hänger med... Vi avslutar med en himla smickrande bild tycker jag. Det är hon värd. 


När jag kom hem idag

"Suuuck, klockan är redan tio i sex"

 
".... eller vänta"
 


"Woohoooo!!!"

Hushållspappershållare

Ibland är det jobbigt att vara kort när man bor ensam, idag upptäckte jag exempelvis att jag hade slängt in presentpappret alldeles för långt in i garderoben. Jag nådde inte ens när jag stod på en stol. Men då gäller det att ta till diverse knep! 







Ibland är jag ganska smart ändå. 

Hej du hemska måndag

Jepp, jag är tillbaka! Lite klädinspiration såhär en deprimerande kall höstförmiddag: 

(Bildkällor: 1 2)

Nuu eee deeet fredagsmyys

(Bildkällor: 1 2 3 4)

Gissa humöret

Jag har en känsla av att mitt humör avspeglas i min mat. 



Anledningen till dagens måltid: vi presenterade arbetet som vi har kämpat med i flera veckor och det gick bra. Faktiskt så bra att vi vann vilket innebär att jag och min grupp beger oss till Stockholm i slutet av november för att presentera vårt arbete inför runt 400 designintresserade personer. FYRAHUNDRA. Är redan nervös. 

Va? Liv? Vad är det?

Idag var jag i skolan från 10:00 till 21:00. Åt nudlar med microkokad broccoli till kvällsmat. Framför datorn. Ur grytan. Enough said. 


Slängde ihop nått bara

Jag pimpade Fridas present förresten, frågan är dock vad som tog längst tid; att rita bilden eller att slå in paketet. Note to myself: köp inte halvgenomskinligt presentpapper och införskaffa gärna ett fungerande tejp, eller försök åtminstone att packa in dina paket dagen innan de ska överlämnas.. 




Himla flitig är jag

Igår firade vi att Frida har fyllt 20 och idag roar jag mig med att plugga och tvätta (mina jeans råkade bli lite neonfärgade igår) (himla tufft förvisso meeen..). Det där är alltså min ursäkt till uselt bloggande, hoppas ni godtar den. Om inget annat kan ni ju åtminstone låtsas som om ni godtar den. 
 

Lamm smakar ju kofta så

Otto: "Jeans är gott." 
Jag: "Okej?"
Otto: "Ris menade jag. RIS!!"
 
(Bildkälla: hubimg.com)

Gör skolarbete när plötsligt

...................................
 


Känslorna inombords: ¤)(#(%)#=@@"¤)(#(%)#=#@!!!

Mmmmmmmmh

Idag blev det något så kulinariskt som svampstuvning och brysselkål till lunch! Kände mig ytterst påhittig. Frida menar att svampstuvning är blä och Otto hävdar att brysselkål är blä men jag kan intyga att kombinationen var gudomlig!


Schampobeslutsångest

Jag lider av en väldigt plågsamma åkomma, nämligen den stora schampoångesten. Varje morgon står jag där i duschen konfunderad över vilket schampo jag egentligen ska välja; det där som håller mitt hår blont, det där som håller mitt hår mjukt eller kanske det där som reparerar håret från rötterna? Verkligen inga lätta beslut att fatta när man just har vaknat. 


För att göra det hela ännu jobbigare införskaffade jag idag två nya balsam. Nu kan jag inte bestämma mig för vilket jag ska ställa in i duschen. Hmmmmmm.........


Är avundsjuk på er

Kom nyss på hur man får en text att forsätta automatiskt från sida till sida i InDesign, kan vara bra att kunna när man ska designa en bok på hundra sidor tänker jag. 
 
 
Och ja, jag har sjukt mycket att göra i skolan för tillfället. Och ja, jag pluggar klockan två på natten. Och ja, jag sökte en utbildning som krävde kunskaper i InDesign utan att kunna InDesign. Och ja, mitt liv känns sådär lagom obefintlig den här veckan. 
 
Och ja, jag hade mycket hellre sovit precis just nu. 

Viiii gratuleeeeraaar ~

Tror bestämt att någon Frida fyller tjugo år idag. Värsta gammal. Grattis min favvotant! 
 

Inga sura miner

Man blir lite glad när eluttaget på tåget ler mot en. "Kom igen Elin, du klarar deeet! Plugga på!" ser jag att det säger. Visst ser ni också? Jaaa. Menar det. Det är inte bara jag som är störd. 


Söndagsmys.. fast nä

Jag booorde inte ha hittat på roliga saker i helgen, istället borde jag ha pluggat och pluggat och pluggat lite till. Meeeeneeee, lite busig får man ju vara ibland. Känner att jag får äta upp det nu dock, huuuur ska jag hinna göra klart alla skolarbeten? HUR!? Denna veckan tänker jag kalla för "helvetesveckan". Ser inte fram emot att påbörja den. Alls. 
 
Känner mig lite som mannen på bilden alltså, som snart ska bli uppäten av den stora farliga katten (i mitt fall: läxhögen). Gulp. 

(Bildkälla: media-cache-lt0.pinterest.com)

Kakor är gott

Snart kommer Frida! Längtar. Mest efter kakorna hon har med sig då... meeeneee... låt oss låtsas som om jag vill träffa henne. Hon ska trots allt stå ut med mig ända till imorgon. 
 

Banana split à la Elin

Tystnaden som uppstår när man ska skala sin banan och den plötsligt delar sig på mitten. 


Nagelkladd

Ville göra något kul med mina naglar och hittade en fiffig tutorial på nätet.
 
 
Resultatet blev.. helt okej. Lite kladdigare än förlagan kanske men tufft ändå, kommer lätt ha snyggaste naglarna i stan imorgon! ...... lätt. 


Välkommen till min matblogg

Okej, kanske inte, men nästan. Ikväll slängde jag ihop en liten sallad på ruccola, tomater, fetaost och pesto - snabbt och gott! 
 

Tuffingar

Här kommer tre fina inspirationsbilder från mina favoritmodebloggerskor Nathalie och Linda (som nyss börjat blogga igen efter en lång paus, woho)! 


Gnäll

Har sovit riktigt dåligt inatt, vaknade halv fem badande i svett. Varför har jag ingen aning om, jag mådde nämligen inte dåligt och det var definitivt inte för varmt i rummet. Övervägde faktiskt att strunta i skolan idag för jag var såå fruuktansvääärt trööööött när klockan ringde! Blö. Hade lätt kunnat lägga mig ner på golvet här och somna inom ett par minuter. 
 
Det är förresten fyra grader varmt idag. Inte jättesugen på att gå ut alltså. 
 

Balsamicokyckling

Improviserade en aning ikväll och gjorde "balsamicokyckling i ugn" utan ugn och med bacon istället för lufttorkad skinka, blev supergott!  
 
 
Balsamicokyckling 2-3 portioner

2-3 kycklingfileér beroende på storlek
smör o olja att steka i
salt, peppar och torkad oregano
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
några skivor lufttorkad skinka

Dela kycklingfileérna på längden, en eller två gånger, beroende på storlek. Bryn den i olja och smör runt om så den får färg. Krydda med salt, peppar och oregano (rikligt). Lägg fileérna i en ugnsfast form. Häll grädde, fond och vinäger i stekpannan och koka upp och vispa in alla smakerna. Häll såsen över kycklingen. Strimla skinkan och lägg den över kycklingen. Grädda i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.
 
Recept från mumsfillibaba.blogspot.se

I så fall vill jag bli brandman

Liten flicka på bussen: "Jag vill bli polis för de kan inte bli skjutna!"

Jobbigt läge

Det sämsta med att vara uppe till sent och sen gå upp relativt tidigt på morgonen är att ingen bloggerska har hunnit uppdatera sin blogg sedan jag gick och la mig. 
 
Vad ska jag nu hitta på liksom? 
 

Kors i taket

Trots huvudvärk from hell gick redovisningen idag riktigt bra, tror att jag har den glada busschauffören i morse att tacka alltså! Han fick mig nämligen på lite bättre humör genom att först vänta på mig när jag kom springande i höstovädret och sen faktiskt hälsa INNAN jag hälsade på honom!! Trodde nästan att jag drömde. 
 
Han: "TJENAMORS!"
Jag: "HEEJ!"
Han: "Är du ute och motionerar idag?"
Jag: "Haha, jaa!"
 
Tänk om alla busschaufförer kunde vara sådär trevliga. Andra brukar ju mer köra på den här filosofin: 
 
 

Dagens ord: Snuttekanin

Det hade inte varit dumt med en färgglad snuttekanin att mysa med nu alltså, snacka om stresslösare! En bitring på köpet också. Typ perfekt när man blir arg på sitt skolarbete! 
(Bildkälla: www.babyroom.se)

Borta bra men hemma bäst

Idag lämnade jag skolbyggnaden 19:00. Där var ganska dött vid tidpunkten. 
 
 
Jag fattade mitt bästa beslut på väldigt länge och köpte kinamat. 
 
 
...som fick agera element under min bussfärd. 
 
 
När jag väl hoppade av bussen var det mörkare än när jag hoppade på. Dumma höst. 
 
 
Nu är jag hemma och det är skönt.
 
Om någon vill komma förbi med en kanelbulle eller en semla så är det dock fritt fram. 

Haha, naw


En giraff i handen hade inte varit fel

Ett inlägg kommer lastat med ett gäng fiffiga tatueringar! 

(Bildkällor: 1 2 3 4)
 
För er som inte vet är texten "Lorem ipsum" en utfyllnadstext som används för att se hur en textmassa kommer se ut rent typografiskt, det betyder alltså ingenting. Lite sådär lagom nördigt att tatuera in på handleden. 

"Gör läxa"

Sjukt ansträngande. Typ såhär ser jag ut: 
 

10 anledningar till att inte åka buss

Eftersom att jag numera är en rutinerad bussresenär i Malmö tänker jag ranka de 10 bästa anledningarna till att man egentligen borde cykla. 
 
1. Man slipper bli åksjuk
2. Man slipper få glassplitter över sig
3. Man slipper lyssna på skrikande småbarn
4. Man slipper lyssna på skrikande föräldrar (nästan jobbigare än småbarnen)
5. Man slipper trilla på någon medresenär
6. Man slipper otrevliga chaufförer (i Helsingborg hälsar de åtminstone..)
7. Man slipper drabbas av andnöd på grund av parfym-, cigarett- eller svettstinkande medresenärer
8. Man slipper svettas på vintern (bussarna här = minst 60 grader)
9. Man slipper få klaostrofobi när dörrarna inte går att öppna 
10. Man slipper medresenärer som berättar sina livshistorier (exempelvis om drogmissbruk, alltid lika kul att veta menar jag) (jag är som en magnet för konstiga människor tål att tilläggas)


Shoppingsugen

Tror det är tur att jag sitter hemma och är sjuk nu så att jag inte kan åka och shoppa alltså. Ögonshoppar lite istället dådå.. plågsamt!
 
(Bildkällor: 1 2 3 4)

Mesigt

En fågel flög nyss in i mitt fönster, jag tyckte synd om den i två minuter - innan jag tog fram kameran och började plåta. Den såg ju så söt och förvirrad ut!  
 


 
Ni behöver inte oroa er förresten, den piggnade till sen och flög iväg. 

Min näsa vill inte som jag vill

(Bildkälla: behance.vo.llnwd.net)

Boll

Jag ritade precis en boll som jag är himla nöjd med. Det enda problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska ha bollen till. Några förslag?
 
 

Fin fjäril på fin växt


En helt vanlig fredagskväll

Vad gör ni? Själv sitter jag och gör mönster.  
 

Visuellt liknande bilder

Upptäckte just en fiffig sak med google, nämligen hur man enkelt hittar visuellt liknande bilder! Är säkert helt efter meeen.. tänker visa hur man gör ändå.
 
1. Hitta en bild som du tycker om på nätet. Högerklicka på den och välj "kopiera bildwebbadress".



2. Gå in på google.se och välj bildsöksläget.



3. I googles sökruta visar sig nu en kamerasymbol. Klicka på den. 



4. Klistra in din bildwebbadress. 



5. TADA! Nu får du upp alla rakt av kopierade bilder, plus ett gäng visuellt liknande. Kan säkert vara bra att kunna vid något tillfälle..


Fina inredningsdetaljer

Öppet brev till Mikael: Jag tycker att vi ska flytta ihop inom en snar framtid. Mest för att jag vill inreda en stor lägenhet och för att jag vet att du jättegärna vill betala. Puss. 

(Bildkällor: 1 2 3 4)

Alla ska vi ha talanger

Jag har inte riktigt haft tid att diska de senaste dagarna, så idag upptäckte jag en ny talang hos mig själv - jag är grym på att bygga diskberg! 

 
Något jag däremot inte har talang för är att stava till talang. Stavar alltid fel. ALLTID. Till och med när jag anstränger mig för att det ska bli rätt. Hoppas att det blev rätt den här gången, orkar inte googla. 

Animerat är tufft

Typografisk startsida till ett ipad-magasin, check! 
 

Skolarbete för hela slanten

Vi har fyra inlämningar och tre redovisningar den här veckan. Satt uppe till 01:30 och pluggade igår, utan krydd. Det ni! Känns liksom som om det är helt okej att jag inte bloggar ordentligt.  
 
Nu drar jag till skolan och gör grupparbeeteee! Jippiiii!
 
(Bildkälla: media-cache0.pinterest.com)

Rotfruktssoppa

Jag är egentligen inte särskilt glad för soppor, men jag har hört att man ska utmana sig själv. 
 
 
Och det blev faktiskt ganska gott! Kan bero på att jag lyckades få till en konsistens som inte var så soppig.... haha. 

Mitt liv är så dramatiskt

Det mest spännande som har hänt idag? Utforskade en ny matbutik, om det räknas.. 
 

Cinemagraphs är kul

Sitter och gör läxa. Eller ja, jag fastnade lite på min idé om att ha ett cinemagraph på mitt ipadomslag och har slösat bort en halvtimme på det nu...... moget Elin, moget.
 
Det blev inte ens bra. 
 

Pigg som en lärka

Eller.. kanske inte. Grupparbete nästa!

(bildkälla: adsoftheworld.com)




RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0