Gonatthumor


Inte min fotohelg

Hade sett fram emot att fota en hel del i helgen, men jag tror att min spegelincident tog ut sin rätt så istället för vackra dimmiga mornar och härliga höstdagar fick vi regn och blåst. Sådär kul. Tänkte ta till min reservplan och fota de där fåren jag skrev om, men självklart hade de blivit ihopsläppta med ett gäng highland cattle (kor med enorma horn) som jag inte riktigt kände för att trängas med i täppan. 
 
De bilderna jag ändå tog sög ganska hårt. Inte min fotohelg det här med andra ord (men jag är ganska glad ändå). 
 Babel

Upptäckte nyss att Mumford & Sons släppt ett nytt album i början av veckan, min trista söndagskväll blev plötsligt mycket trevligare! 
 
 (Bildkälla: soundcheck.ocregister.com)

Skogsmullen jag

Begav mig ut i skogen med Otto. Det ösregnade. Nu ska jag äta. 


Paniken som uppstod

Ni kanske minns att jag har en viss fobi mot vårtbitare? "En viss fobi" innebär alltså att jag helst inte befinner mig inom en radie av ett hundratal meter från de hoppande krypen.
 
Vad tror ni jag hittade på tåget idag?
 
 
Uäeh. 

Knappt klumpig

Inte för att vara sån men.. hur många års olycka snackar vi? 
 

Inspark på g

Nej nu ska jag snart bege mig till kårhuset för att förbereda en fin (försenad) inspark för våra nya ettor i grafisk design, blir kul!
 
Det firar vi med en blixt rakt i fejset! 
 

Vet inte om jag vill dit längre

Letade efter Malmö Konsthall på Google Maps när jag plötsligt fick syn på den här gatovyn..?! Älskar hur de har censurerat också! Hahahaha! Malmö alltså.. 
 

Regler är till för att brytas

Alltså jag älskar den här killen som har;
 
1. Parkerat för nära en busshållplats
2. Parkerat mitt framför en utfart
3. Parkerat för nära en korsning
 
Förstår ni hur mysigt det är att stå här och vänta på bussen!? Ett tak av lövverk och väggar av plank och lastbil. Känns som att befinna sig i en grotta typ. Åh. Vill inte hoppa på bussen när den kommer!
 

Fota får för foto få

Ser fram emot helgen, inte enbart för att jag ska träffa mina föräldrar (älskar er!), utan också för att jag tänker ta mig upp tidigt på morgonen och fotografera! Hoppas på dimma eller dagg eller vacker soluppgång eller vad tusan som helst. Om jag skulle råka sova lite för länge är min reservplan att fota får. Jepp. Ni läste rätt.
 
Vill fota nuuuee!!!!
 

Grr..

Finns det något mer irriterande än etiketter som VÄGRAR lossna? 
 

Vem vill INTE ha ett bollhav?

Nu är i skolan och argumenterar för att vi ska ha ett hav av bollar i korridoren (detta är ett tidsinställt inlägg). Tycker att det är en ytterst bra idé! Min animation säger allt liksom;


My point exactly

Jag berättade värsta historian för Otto nyss. 
 
Jag: "Blablablaablabla."
Han: "Oh well."
Jag: "Eeeeh..."
Han: "OJ! Vet inte varför jag pratade på engelska där."
 
Sånt som händer. 
 

Grafisk design

Nu får jag ta igen min slötid igår kväll, tänker hinna med skolarbete INNAN skolan börjar! Har nog aldrig hänt förr.
 
Många undrar vad det egentligen är jag pluggar, alltså, inte att jag pluggar grafisk design utan vad grafisk design faktiskt är. Det är lite luddigt att förklara men jag skulle säga att grafisk design är att kommunicera känslor/budskap utan att använda ord (även om det såklart ofta även ingår en fras eller två för tydlighetens skull). 
 
Den här bilden kan kanske göra det hela lite tydligare :
 
 
 
(Bildkälla: cdn.publishdev.se)

Testing testing

Om ni hade sett mig nu hade ni blivit avundsjuka, sitter nämligen och myser under en filt hemma hos min pojkvän. Egentligen borde jag befinna mig hemma i Malmö och råplugga... meeeeneee... kände att jag behövde en paus. Är värd en.

 

Första mobilbloggen, check!


Läcker typografi

 
(Bildkälla: www.tutorart.com)

Till skolan nu dåå


Lite höstinspiration

(Bildkällor: 1 2 3 4)

Spänning i vardagen

Var nyss ute på ett litet äventyr. "Woooow, berätta mer!" tänker ni nu. Jo alltså, jag hade just varit hos en klasskamrat och gjort grupparbete (ja, på en söndag) (fråga inte) när äventyret påbörjades. Intet ont anande stod jag och väntade på bussen när ett par oooootroligt coola killar ställde sig bredvid mig. 
 
Kille1: "Du bruden!" 
Jag: "Mh?"
Kille1: "Ska du med bussen eller?"
Jag: "Mh?"
Kille1: "Har den gått än?"
Jag: "Eeeeh... det hoppas jag inte?"
Kille1: "Har du ett extra busskort?"
Jag: "Eh. Nej?"
Kille1: "Har du pojkvän?"
Jag: "Ja."

Därefter vände sig killarna om, skrattade lite, slogs en stund, och sa "mannen" minst tjugo gånger innan bussen sen äääääääntligen kom. Den ena killen höll busskortet mot läsaren som pep och lös rött. 
 
Kille1: "Oj!"
Busschauffören: "Äh, hoppa på ändå."

Vid den här tidpunkten vänder sig kille1 om mot mig, flinar ungefär som jag föreställer mig att en orangutang skulle flina om den hade en banan och jag inte hade det, och gick på.
 
Vi hade dessvärre inte åkt många hållplatser förrän bussen dog. Eller alltså inte motorn, men stoppknapparna, ljuset och framförallt dörrarna. Så där satt vi. Just snyggt. Fast på en buss med ett par stora dioter. Precis som jag hade föreställt mig mina drömmars kväll liksom. Vi satt där i något som kändes som en eeeeeeeeeeeeeevighet innan busschauffören bestämde sig för att utnyttja nödöppnaren och släppa oss alla fria. Aaah. 
 
Snipp snabb snut så var denna saga slut!
 
Eller just det. Mina byxor sprack också. 
 

Åhåå

Låt mig klappa en häst nuuue! Upptäckte precis att det här fölet som jag fotade för tre år sedan är det samma som en av unghästarna i min header. Vilken upptäckt! Att jag inte har förstått det tidigare är lite illa alltså. 
 

Något jag alltid har velat ha

 
 
 
(Källa: www.h-57.com)

Gonatt!


Mina idoler

Alltså det är väl ingen hemlighet att jag älskar små söta djur. Stora söta djur också för den delen. Men i alla fall. Jag älskar Pusheen.

 
Och jag älskar stupidfox.
 
 
Och med det sagt borde ni inse att jag helt enkelt måste skapa en kaninkaraktär. Det vilar ju typ på mina axlar menar jag. 

Alternativt har de för lite att göra

Här i Malmö tror man förresten att handikappstoaletterna är till för psykiskt efterblivna.
 
 
(Joel har ingenting med efterbliven-delen att göra) (fast han är rätt trög)

Myser under mitt paraply

 

Nu går jag och blir mainstream

Jag är lite sugen på att börja överredigera mina foton och bli höjd till skyarna som en duktig fotograf när jag egentligen bara råkar gilla photoshop, ni vet så som det brukar vara hos fotobloggarna? Hade varit himla kul. Det jobbiga är väl att mina ritade bilder inte riktigt passar ihop med den stilen på blogg, meeeeneeeeeeee..... värt ett försök? Jepp. Tänker prova. Nu. Så från och med idag prenumererar ni alltså på ännu en sådandär blogg som ser ut som alla andra! Då är vi överens då? Bra. Får se hur länge jag orkar. 
 
Inleder med något så mainstream som en fin citatbild för att komma i stämning, det här är ett gammalt foto som jag har redigerat på nytt (surprise surprise liksom). Glöm nu inte bort vem det var som myntade det här uttrycket första gången mina vänner! 
 

Leker i photoshop

Ett tidsinställt inlägg nu då innehållande ett gammalt foto i ny version! Wow. Ni måste bli såå imponerade av mina ansträngningar! (är dock nöjd med fotot) (om man nu får vara det) 
 

Är det fredag så är det

Har hört att det är nyttigt med färgglada saker så den teorin kör jag hårt på idag (det är bara lite färgglatt lösgodis som saknas). 
 
Först en gudomlig couscoussallad med bacon, solrosfrön, majs, vitlök, rödlök, ruccola, tomat, pesto och fetaost. 
 
 
Och så en smoothie till efterrätt! Mest för att det var extrapris på frysta bär, men ändå.
 

Update på skolarbete

Sådärdå. Det får duga. Typsnittet passar inte - jag vet - men nu är det så att jag har roligare saker för mig en fredagseftermiddag så jag bryr mig inte om att hitta en bättre font. Okej? 
 
 
Har dock varit galet duktig idag, tre uppgifter avklarade! Sen har jag ju också pluggat nästan konstant hela dagen. Grymt (på både det ena och det andra viset). 

Känner mig nitad

Alltså jag älskar nitar. Hade jag vågat hade jag nitat alla mina ägodelar så att jag såg lika stentuff ut som typ.... eeeeeh... ja, okej, ni fattar. Jag tycker att ni ska bli lika sugna på att nita era prylar som jag är, därför kommer här ett gäng inspirerande bilder: 

(Bildkälla: http://emmagester.blogg.se/)
 
(Bildkälla: okänd)
 
 
 
 
 
 
 
Och så till sist ett smart tips! Köp ett billigt nitskärp på second hand / loppis, plocka av nitarna och återanvänd dem - de kan vara ganska dyra annars har jag hört ryktas. 
 

Nu är jag pigg som en lärka

Tänkte egentligen inte tillaga någon kvällsmat idag men jag tog mig i kragen till sist och gjorde det ändå. Det blev förvånansvärt bra att kombinera kotlett med ost, solrosfrön, soltorkade tomater och ruccolasallad, kommer göras om! 

Tror jag ska döpa den här rätten till "solrosfrön med sallad och en liten kotlett". 


Ääääääntligen klar

Inget mer skolarbetande idag inte! Skönt. Något jag åstadkommit:
 

Såattee

Okej jag kan väl medge att det är lite drygt på bloggfronten just nu men jag kan också skylla ifrån mig på ett berg med läxor som jag, tro det eller ej, prioriterar framför bloggandet. Jag vet, det är helt crazy att man kan prioritera saker framför en blogg. Men så är det. 
 
 (Bildkälla: asmithillustration)

Att bygga med bord

Har varit i skolan idag och läst 3D-visualisering, jag trodde att vi skulle skissa men vi byggde med bord istället. Japp, ni läste rätt. Fråga mig inte. Vill inte direkt påstå att jag lärde mig något värdefullt, men hade vi fått betyg i att bygga med bord hade jag definitivt fått MVG.


Smaken är som baken

Jag håller vad jag lovar, gick till affären och köpte mig en påse "Smash!".... men nä, jag tänker inte hylla godiset till skyarna som Spiderchick och Egoina har gjort. Jag tyckte att det var sådär. Lika kul som de ser ut, i princip. Vilket säger en hel del.
 
 
Nu ska jag laga mat och diska och städa. Alltid lika roligt! 

Va?

Idag har jag lovat mig själv att när jag har läst klart kurslitteraturen för dagen så ska jag få åka till Hemköp och se om de har det ombloggade smash-godiset, för jag vill så gärna prova det. Det enda problemet är att jag nu har läst en sida och fortfarande inte fattar vad jag läser. Jag citerar: "Some designers use a conceptual diagram such as a parti as an aid in bringing together the functional and conceptual components of a design"

1. Vad är det egentligen meningen att den här texten handla om?
2. Vad är ett konceptuellt diagram?
3. Vad är ett "parti"? 

Hoppas jag förstår om jag läser en sida till. 

(Bildkälla: här)

Jag hjärta photoshop

Sitter och tränar lite på bildredigering, känner att jag har fastnat i gamla spår så nu vill jag förnya mig! På något magiskt vis trillade jag över lösningen på de tråkiga gråaktiga kontrasterna som jag brukar brottas med - nämligen att använda sig av en svart/vit övertoningskarta med mjukt ljus. Det blev ASBRA (och gick framför allt jättesnabbt)! Om jag får säga det själv då.  
 
Checka!
 
Före:


Efter:

Zzzzz

Är lika pigg nu som jag ser ut att vara på den här bilden:
 
 
Gonatt!

Traincastle

Har fotat tuffa killar idag. Blev sådär lagom glad när jag kom hem och insåg att jag hade glömt ändra en inställning på kameran vilket gjorde att samtliga bilder blev brusiga. Men även de bästa misslyckas ibland har jag hört. 
Entreprenörskap och sånt tråkigt

Trillade över ett klipp där Isabella Löwengrip, blondinbella, håller föredrag. Tyckte att det var himla inspirerande!
 

Webblayout

Skulle göra läxa på morgonen idag. Meeeeeneeeeee..... 
 
 
Det bara blev liksom!

Sånt som händer

Sa till Peter att jag skulle lägga mig för lääääääääängesen, men plötsligt blev jag fruktansvärt sugen på att göra en hemsidelayout och vips så satt jag där med en idé och photoshop i högsta hugg. Att jag lyckades få ihop något vettigt på en halvtimme gör till och med mig själv imponerad! Gonatt!
 

Lyckliga tjejer

Idag kom det en äldre man med världens sötaste lilla vita fluffhund och satte sig bredvid mig och Frida. Vi fick lov att klappa den sa han. Befann oss i himmelriket.
 
 
Vi tyckte väldigt bra om mannen tills han uttalade sig om att Helsingborg var en ful stad. Sen tyckte vi inte om honom längre.  

Otursdag

Det är inte min dag idag. 
 
1. Morgonen började i kalabalik när jag insåg att jag bara hade en kvart på mig att hitta kläder, äta frukost och fixa håret (som egentligen var i stort behov av en dusch)
2. Det visade sig att studievägledaren som jag hade bokat in ett samtal hos inte hade ett eget kontor, vilket innebar att vi höll vårt djupa samtal mitt bland alla studerande studenter i cafeterian
3. Brände mig ordentligt på ett stekjärn
4. Fick mitt brandalarm att börja tjuta
5. Tog bussen åt fel håll och fick åka i 45 minuter istället för 15
6. Tryckte på stoppknappen vid fel hållplats
 
I samband med den sista punkten reste sig killen som satt på sätet bredvid mig upp.
Jag: "Du behöver inte resa dig, jag råkade trycka på fel hållplats, hehe.."
Han: "Alltså.. jag ska av här."
Jag: "Aha, haha, ja, då kan du väl få lov att resa dig då!"
Han: "Hehe, mmh.."
 

Way to go


Promenixade

Gick hem från skolan idag. Det tog en timme och en kvart och krävde 8000 steg plus ett par droppar svett (förvisso mest på grund av att det var svinigt varmt). Kände mig duktig.
 
Fotade bokstavligt talat lite på vägen:
 

Sallad?

Kvällsmaten idag bestod av en sallad utan sallad; kyckling, avocado, ägg, rödlök, fetaost och soltorkade tomater är vad jag lyckades skrapa ihop. Mumsigt ändå. 
 

Eller lound*, som vi säger här

Tillbringade gårdagen i Lund, Otto tog med mig på en stadsvandring och visade alla uuuuuuurspännande sevärdheter (typ universitet, domkyrkan och botaniska trädgården)! När jag sen, trött och hungrig, äntligen hade tagit mig hela vägen tillbaka till Malmö mötte jag en klasskompis precis utanför porten som var påväg till.. just det; Lund. "Ska du med?" frågade han. "Yepp." svarade jag.
 
Idag tänker jag inte besöka Lund en enda gång. Bara så ni vet. 
 
Inte undra på att vi var trötta, min stegräknare talar sitt tydliga språk; 


Fruktansvärt duktig

Vuxenpoängen har bara trillat in idag; först tvättade jag, sen frostade jag av frysen, sen putsade jag fönsterna, sen städade jag och sen diskade jag! I princip allt borde ha kunnat gå fel, men icke, kom undan med blott en svag känsla av höjdräddhet! Tror att jag ska bli hemmafru om det där med grafisk design skiter sig.
 


Före/efter fönsterputsandet (i fel ordning, efter är till vänster) (knappt skitigt innan eller så):

 
Sen pluggade jag, men det kan jag ju inte direkt kategorisera under vuxenpoängen. Vad tycks om min fina karta?
 

Strumpor på rymmen

Jag hittar alltid spännande saker i påslakanen när jag ska byta sängkläder, idag trillade det ut ett omaka par prickiga strumpor som jag varit av med. Kändes nästan som att vinna på lotto! 
 
Okej, ska kanske inte överdriva. Men det var ju trevligt att hitta dem i alla fall. 
 

Jippiii

Min to-do-list denna blåsiga fredag är sådär kul. Vet inte riktigt vilken av alla tråkiga saker jag ska börja med. 
 
1. Gör skoluppgift
2. Läs kurslitteratur
3. Putsa fönster
4. Frosta av frysen
5. Kalibrera datorskärmen
6. Gå till banken
7. Städa
8. Tvätta

08:10 denna lediga dag

Solen bara "Gomorroooon!"
Jag bara "Hatar dig."
 

Agerade värd

Bjöd Otto på kvällsmat idag, det blev Carbonara à la Elin och jag tror att det gick hem (vore väl konstigt annars, jag är ju grym som kock) (ehehe). Sen såg vi finalen på Robinson och skrämde upp oss med ett avsnitt Hawaii Five-0 innan Otto begav sig mot Lund igen. Vi får väl se om han överlever hela vägen hem, jag bor trots allt i Malmö...........
 På tre!

Ett... två.......... naaaaaaaaaaaaaaaaaaawe. 


(Bildkällor: 1 2 3 4)

Kycklingwrap

Idag blev det något så avancerat som kycklingwrap till kvällsmat, mmmh! Jag stoppade i lite av varje; stekt kyckling, avocado, majs, purjolök, bladspenat, riven ost, creme fraiche, svartpeppar, salladskrydda, paprikapulver, malen ingefära, grillkrydda och en skvätt curry! Kan härmed konstatera att det där med "less is more" inte stämmer. Haha! 
 

Öäeh!

Något jobbigt med min lägenhet just nu är att den stinker cigarettrök, var lukten kommer ifrån har jag ingen aning om men det skulle inte förvåna mig om det är någon trög student som sitter och bolmar inomhus. Känns bra att jag har köpt med mig en grön växt hit så att jag liksom kan stå med näsan i den och låtsas som om luften är lite friskare där. 
 

Öäeh?

Det underbara med att bo nära en skola är att man kan lyssna på alla charmiga små barn när man har fönstret öppet. Idag är det exempelvis en unge som har gjort samma ljud om och om igen i typ en kvart. Jag citerar: "Öööäääeh. Öööööööääääeh! ÖÖÖÖÄÄÄEH!!! Ööäeh! Öööäeh. Öööööööääääeh! ÖÖÖÄÄEH!! Ööäeh! Öööääääääeh."
 
Underbart. 
 
(Bildkälla: här)

Morgonpigg och sånt

Vad hittar ni på klockan halv elva en onsdag? Själv tittar jag på fina mönster, något ska man ju göra liksom.
 
På tal om mönster så mötte jag min granne i korridoren innan när jag kom hem från Mikael (jag hade i princip gått från sängen rakt ut till tåget vid åttatiden) (hoppades i mitt stilla sinne att jag inte skulle träffa någon på hela vägen från Helsingborg till Malmö, gick sådär) (försökte istället intala mig att jag nog inte alls såg särskilt nyvaknad ut), han hade på sig mjukiskläder och var blöt i håret. "Hej" sa han. "Gomorron" sa jag. "Känns bra att vi ser lika pigga ut idag" sa han. "Verkligen" sa jag.
 
Sen skyndade jag mig till min lägenhet.
 

(Bildkälla: okänd)

Skulle kunna skina lite mer liksom

Vaknade åtta i morse av att solen strålade in genom mitt fönster, det var ett tag sedan det skedde sist! Vid ungefär samma tidpunkt blev jag medveten om att jag nog borde putsa mina rutor..... 
 

Ojdå

Tänkte sätta en säkerhetsnål i gardinen, gick sådär.. jag är lite för stark för mitt eget bästa alltså. 
 

Hej Malmö

Nu är jag tillbaka i Malmö igen efter ett sommarlov i Helsingborg, dags att packa upp! 
 Knappt nördig

Idag tvingade jag med mina föräldrar på geocaching. "Lotta (min kusin) har lagt ut en ny caaaache!!" skrek jag, "Vi måste vara fööörst!!!!". Sen kastade vi oss ut i bilen. Och blev först med att hitta cachen. Kändes bra. 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0