Älskade plusgrader

Idag gick jag en sväng, en ganska lång sväng som tog nästan två timmar. Det var skönt.  
 


Sen tappade jag mitt busskort, jag ville inte slänga det i geggan igen för att ta en bild men ni förstår nog hur kladdigt det blev ändå. "Mitt liiiiiiv" tänkte jag och tyckte oerhört synd om mig själv. 

 
Höll mig till de asfalterade vägarna resten av promenaden. 

Det är våår


Skynda fynda

Ett tips från mig till er; Cubus har fått in denna grrrrrymt snygga syntetiska skinnjacka med tuffa silverdetaljer! Spring och köp!
 



Hejdå Malmö

Nu åker jag hem till mina föräldrar och håller helg! 

Blublublublub..

Jag hällde läsk i ett glas innan, sen hällde jag ut det igen. Tre gånger. Tillåt oss att kalla det för "fredagsunderhållning". 
 

Att man kan vara så rolig

Jag har aldrig gillat dadlar men innan idag kände jag att vi liksom klickade. 
 
Jag: Vet du varför dadlarna är på väg att försvinna?
Otto: Nä?
Jag: För att det inte finns några momlar! Hahahahahahaha.
Otto: .... 
 

Jag är numera kändis.. typ

Nu har jag varit på Form/Design Center! Vårt projekt tog förvånansvärt stor plats i utställningen och besökarna var fler än vad jag trodde. Roade mig en stund med att tjuvlyssna på vad de tyckte om Deadline och kände mig lite som en spion.. tills jag blev avslöjad av en medelålders kvinna med utställningskatalogen i handen. "Visst är det du på bilden?" sa hon och pekade. Attans. 





 
Det stör mig lite att hon inte bad om min autograf.

Deadline

Jag vet inte om ni minns projektet Deadline som jag arbetade med i slutet av förra året? Ni vet som vi var uppe och presenterade i Stockholm? I alla fall; det här projektet följer nu Ung Svensk Forms turné som den här månaden befinner sig i Malmö! Efter skolan idag tänker jag därför svänga in om Form/Design Center och kika på hur projektet utvecklats - vi lämnade nämligen över grundidén till ett par drivna killar som har utvecklat den vidare.
 
Jag visade aldrig filmen som vi gjorde förra året eftersom att den blev så pinsamt dålig, men nu får ni se den i alla fall. Filmen suger alltså men jag lovar att konceptet är desto bättre, läs mer om det här och här samt mer om utställningen här
 

Vadådå

Alltså jag fattar inte vad grejen är. Varje gång jag berättar för någon att jag äntligen är frisk igen så kontrar de med kommentaren "som om du någonsin är frisk..". Alltså jag fattar inte. 
 

Idag är det fest!

En och en halv vecka utan socker höll på att ta kål på mig, nu har jag äntligen fått rätta till mitt blodsockervärde igen! Rakt upp i taket gick det! WOHO!

 
Okej i ärlighetens namn var jag inte ett dugg sugen på choklad när jag väl kom hem från affären så godispåsen ligger fortfarande orörd. Semlan smakade sådär. Men det är ju tanken som räknas. 

Bubbel bubbel

Firar att även mina utslag nu börjar försvinna med att fota och animera! Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men strunt samma, något ska man ju roa sig med.. 
 

Plötsligt händer det

Vaknade pigg, glad och relativt frisk i morse! Gick (!!!!!) till affären och införskaffade vitt bröd, riskakor och nyponsoppa. Jag är som i himmelriket. Så lycklig! Åh!!! Önskar att jag aldrig någonsin i hela mitt liv behöver svälta mer än en halv dag igen. Tänker aldrig söka till Robinson. Aldrig.
 
 
Att mina utslag sen har blivit värre är ju en annan femma, hellre rödflammig än hungrig alltså. Haha. 

Dag 8 utan mat i magen

Börjar bli lite less på detta nu. Vaknade illamående och upptäckte att jag helt omotiverat har fått röda utslag på båda sidor av kroppen, lyckligtvis är det slut på fastan så idag ska jag trösta mig med det godaste ris jag någonsin ätit. 
 
Ja det var väl det. Tack och hej från en illamående, trött, hungrig och gnällig Elin. 
 

Dag 7 utan mat i magen

Saker jag tänker äta när jag blir frisk:
 
Semla, kanelbulle, sockerkaka, chokladboll, wienerbröd, gräddglass, choklad, daim, gräddkola, chips. Friterad kyckling med jordnötssås, tacos, biffgryta, wook, ciabatta med parmaskinka och mozarella, helstekt fläskfilé, stekt ris, kyckling med currysås och en riktigt fet pizza.
 
Samtidigt. 
 

Knorr

Jag är jättehungrig, sådär hungrig så att det liksom känns som om magen börjar tugga lite på sig själv för att stå ut. Det lustiga är att jag inte får äta. På minst två dagar. Jag kommer dö, långsamt tyna bort. Alternativt bli psykiskt störd och börja tugga på inredningen. 
 
Aja, jag lär i alla fall vara redo inför beach 2013 när den här ofrivilliga bantningskuren är över.
 

Aj?


Kroniskt matvrak

Man skulle kunna tro att jag inte skulle vara sugen på mat just nu med tanke på att allt jag äter lämnar magen ungefär lika fort igen, men ack jo! Jag är nämligen konstant hungrig av exakt samma anledning. 

Eftersom att jag blev tillsagd att hålla mig borta från laktos och fullkorn blev det ikväll något så delikat som stekt ris med broccoli och lövbiff.


Bara rub it in my face

Med hjälp av bilder från ett urval av de bloggar jag följer tänker jag nu demonstrera för er vad jag har tvingats utstå det senaste dygnet.
 


 














 
Något säger mig att det är fettisdagen idag.

Skadeglädjen flödar

Jag har aldrig varit såhär sugen på en kanelbulle i hela mitt liv men av någon outgrundad anledning finns det ingen kanelbulle inom en radie av två meter från min toalett. Tröstar mig med att äta lite ris (mmmmm...) och skratta elakt när mina favoritbloggerskor skadar sig i sina vloggar. 
 
 


 

Alltid lika roligt

Nä, jag mår inte bättre idag. Okej, alternativen: 
 
1. Åka till sjukhuset med buss. Vilket innebär att inte ha någon toalett inom två meters radie. Vilket i sin tur innebär en ganska otrevlig situation för mig och mina medpassagerare.
 
2. Stanna hemma. Vilket innebär... ja, bra fråga. Antingen blir jag frisk eller så dör jag en långsam, plågsam, död ensam i min lägenhet. Men då har jag i alla fall en toalett i närheten.  
 
3. Dö direkt så att jag slipper lida mer. Typ hoppa från mitt fönster.
 
Alternativt tre känns förvånansvärt lockande i förhållande till de andra två. Aja, tills jag har bestämt mig vet ni var ni hittar mig. 
 
 
PS. Bli aldrig magsjuka när ni måste besöka tre konsthallar för att kunna göra skolarbete. 
PPS. Bli aldrig magsjuka när ni inte har någon som kan gå och handla åt er.
PPPS. Blir aldrig sjuka över huvud taget om ni inte har någon som kan pyssla om er och tycka synd om er.
PPPPS. Ja, ursäkta språket, men jag tycker jävligt synd om mig själv just nu. 

Min dag i punktform

- Vaknade
- Insåg att jag inte mådde bättre än igår
- Besökte toaletten
- Åt
- Besökte toaletten 
- Låg i sängen
- Besökte toaletten 
- Låg i sängen
- Besökte toaletten 
- Låg i sängen
- Besökte toaletten
- Låg i sängen
- Besökte toaletten
- Åt
- Besökte toaletten
- Låg i sängen
- Besökte toaletten 
- Åt
- Besökte toaletten 
- Låg i sängen
- Besökte toaletten 
- Satte mig vid datorn
 
Ja, min mage har stora problem med att behålla någon form av mat för tillfället. Jag försöker övertala den att ett par riskorn aldrig har skadat någon men jag vet inte. Den verkar inte riktigt lyssna. Tryckte i mig vätskeersättning nyss som smakade en blandning av havsvatten och konstgjort hallon och hoppas på att må bättre imorgon. 
 
- Besökte toaletten 
- Låg i sängen 
- Sov

Ibland ska man chansa

Idag rörde jag ihop kyckling, broccoli, paprika, vitlök, ingefära, jordnötssmör, citronsaft och salt i ett stekjärn. Min teori var att det skulle smaka vidrigt men jag blev så nyfiken på receptet att jag inte kunde låta bli att prova. 
 
 
Förvånansvärt nog blev det riktigt gott. Ibland har man tur. 

Känner mig lite som strumpan



Gnägg

Skulle testa om jag hade glömt hur man ritar hästar. Det hade jag inte. Från minnet trollade jag fram den här;  


Inte fy och skam om jag får säga det själv. Tröttnade dessvärre och slarvade mot slutet, vilket eventuellt kan ha något att göra med att klockan blev lite (läs: mycket) för sent (...... tidigt). Under omständigheterna ger jag mig själv ett klart godkänt. Nu vill jag rita mer. 

Work in progress


Svamp och sånt

Har aldrig varit lyckligare över att hitta en plastbit än nyss när jag hittade mitt passeringskort till skolan. Trodde jag var av med det, men det var jag alltså inte, jag hade bara lagt det på ett så smart ställe att jag inte själv kom ihåg var. 
 
Nu ska här marineras champinjoner! 
 

Om man skulle sova lite



När allt bara går som man vill

Jag känner mig oövervinnerlig idag. Trots min snåla sömn vaknade jag pigg och glad, redovisade sen som en gud i skolan och fick reda på att vårt gamla skolprojekt (det vi föreläste om i Stockholm ni vet?) numera finns att läsa om i såväl tidningen Form som i Ung svensk forms utställningskatalog (och här snackar vi inte små artiklar utan helsidor) (och här snackar vi inte bara EN helsida utan FLERA helsidor).
 
Att jag sen har lyckats skaffa ett nytt studieintyg till busskortet och att träningen gick utomordentligt bra och att en snäll kille sprang ikapp mig när jag hade glömt min persilja i kassan och att jag nyss har tagit världens skönaste dusch gör ju inte saken sämre precis. 
 
Nu ska jag äta lite chili- och vitlökswookade bönor med lövbiff och njuta av att mitt liv är så fruktansvärt bra. 
 
 
Okej jag ljög, detta åt jag igår. Idag ska jag bara äta mackor, men det kommer vara grymt goda mackor. Jag lovar. 

Mina fakta för dagen

Antal sovda timmar: 4
Antal skoltimmar framför mig: 5
Antal mackor i min mage: 2
Antal liter filmjölk i min mage: 0,5
Antal minuter tills bussen går: 30
Antal tänder jag tänker borsta nu: 28
 
Ja, jag var tvungen att googla hur många tänder jag mest troligt har i min mun. Gillar beskrivningen "[...] sen finns det många som förlorar tänder i olyckor, slagsmål eller för att de borstar tänderna för sällan". Ska aldrig mer hoppa över en tandborstning alltså. Aldrig. 
 


Antal minuter tills bussen går: 15

Simons katt

Jag blir grymt sugen på att rita en serie när jag kollar på Simon's Cat på youtube. Eller så är jag egentligen bara sugen på att skaffa mig en liten katt. Jag vet inte riktigt.

 


Tystnaden som uppstår

Alltså när man har en vän som säger att han ska skära av ens ben, och inte nog med det, han tänker skära av det med en slö smörkniv. Ja, då undrar man om man egentligen borde kalla personen för "vän" eller hålla sig till benämningar så som "idiot", "miffo", "äckel", "stördo" och "psykfall".


En helt vanlig klantig dag i mitt liv

Idag stod jag i kö i evigheters evigheter för att skaffa busskort, när det var ett par nummer kvar innan mig "skulle jag bara..". När jag tittade upp igen insåg jag att de redan hade hunnit förbi mitt nummer och fick snällt gå och hämta en ny kölapp. 
 
När jag fick mitt kort hade hon i kassan skrivit fel kortnummer men jag orkade inte bry mig så jag åkte lite småolagligt hem till Frida (äsch, det är ju bara tolv mil tur och retur, vad kan hända liksom?). 
 
När jag skulle tillbaka till Malmö regnade det så jag tog bussen till stationen vilket är en resa på typ en minut. Trodde att jag skulle av på nästa hållplats så tryckte på stoppknappen direkt, bussen körde dessvärre  bara tre meter och stannade igen. Pinsamt.
 
När jag äntligen kom hem skulle jag laga lite mat. La en plastpåse på en varm spisplatta. Ingen höjdare. 
 
 
Nu ligger jag och gosar med min gosedjurskanin och pratar i Skype. Gör allt för att inte klanta mig mer. Känns som ett mission impossible.  




RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0