Dagens mysterium

Jag hittade en bild på mitt skrivbord. Närmare bestämt den här bilden: 

 
Var den kommer ifrån har jag ingen aning om och ingen erkänner sig skyldig till att ha skickat den, jag är grymt nyfiken på hur den har hamnat där. Några teorier?

En sånhär ska jag skaffa mig



Nä, lugn mamma. Jag skämtade bara. 

Aj lajk

Införskaffade ett nytt halsband idag! Bilden är kass men jag tror ni fattar grejen. 
 

Jeremy Mann

Önskar att jag kunde måla med olja. Gärna lika bra som den här killen. 
 





Dagens upptäckt: gemensam fejja

Är det bara jag som inte har lagt märke till att man har en gemensam facebooksida med sin pojkvän? Råkade upptäcka min och Mikaels idag. Såhär hittar ni er eller era vänners gemensamma facebook: 

1. Gå in på någons profil och klicka på "i ett förhållande".



2. DU ÄR DÄR! Nedan kan ni beskåda en två år gammal gullebild på mig och Mikael som helt otippat poppade upp när jag besökte vår gemensamma fejja. Har jag ens lagt upp den liksom? Tydligen. Haha. 


Fläskfilé i pepparsås

Idag provade jag ett nytt recept som blev väldigt lyckat, detta trots att jag experimenterade och hällde i rikligt med grönpepparkorn, haha. Älskar grönpeppar. 
 


Fläskfilé i pepparsås (3-4 pers)
 

ca 400 g fläskfilé
1 röd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
125g / 1 pkt Cantadou 4 peppar
1 tsk svartpeppar
3 dl matgrädde
2 dl vatten
1 tsk kalvfond
1 skvätt soja

 

Gör såhär:

1. Skär bort fettet från fläskfilén och strimla den. Lägg i en gryta och fräs tillsammans med purjolöken och paprikan tills fläskfilén är riktigt genomstekt.
2. Tillsätt Cantadou peppar och rör om tills osten har smält helt.
3. Tillsätt därefter resten av ingredienserna och låt såsen puttra ihop i några minuter.

 

Tips:

Jag hade i ett gäng grönpepparkorn vilket var grymt gott. Serveras med ris eller pasta. 


Bildkällor

Jag är alltid noga med att ange källor till de bilder som publiceras i min blogg. Istället för att skriva ut dessa i slutet av inläggen som jag gjort tidigare kommer jag hädanefter länka bilderna direkt till källan istället, vilket innebär att ni hittar var bilden kommer ifrån genom att klicka på den.
 
Anledningen till ändringen är helt enkelt att det blir smidigare och ser snyggare ut. 
 
 
(Jag smygstartade i inlägget innan detta..)

Blingbling

Är väldigt sugen på att ta mina gamla slitna smutsbruna Converse, färga dem vita och sy på en massa blingbling så att de förvandlas till det här (utan platån då, jag är ingen platåfantast): 
 
 
Sen tänker jag köpa mig ett gäng nitar och förvandla min svarta tjocktröja, som jag införskaffade för 50kr på rean, till det här:
 
 
Så snyggt! 

Firar mitt femte år som bloggerska

Idag har jag bloggat i fem år! FEM ÅR!!!!!! Sjukt. Galet. Tokigt. Roligt. Awesome. 


Men ändå

För första gången på ett par år har jag glömt bort att blogga. Jag skäms. Igår var vi ute i Helsingborg och trots en lång natt har jag enbart följande två bilder att bjuda på:
 
 
Jag vet, jag borde vinna titeln "världens sämsta bloggerska". Idag har jag prioriterat Vampire Diaries framför er. Jag prioriterar i och för sig Vampire Diaries framför det mesta så ni behöver inte ta det som någon större förolämpning. Men ändå. 

Hej skolan det var längesen

Började kursen "Grafisk design 4" idag och var taggad till tusen, sen visade det sig att vi skulle inleda med ett grupparbete. Jag är så trött på grupparbeten att jag vill spy. Ville gråta en skvätt men motstod frestelsen och överlevde förvånansvärt nog vårt första tretimmars gruppmöte utan större klumpar i magen.
 
En stor klump i magen har jag dock nu, fast det beror mest på att jag har ätit ett kilo tacos och två kilon fruktsallad. Vi skulle kunna kalla det för att jag tröståt. 
 

Skitkul

Ställde klockan idag för att jag skulle hinna utföra några ärenden, dessvärre ville min dusch inte som jag ville och vägrade därför servera min smutsiga kropp något varmvatten. Om jag blev upprörd? Tja, en aning.
 
Nu sitter jag här och känner mig äcklig och har inte fått ett enda ärende utfört. Tack dusch, jag älskar dig med.  
 
(Bildkälla: tumblr)

Brått lönar sig inte

Tågchaufför: "Det är för tillfället totalstopp på tågen mot Malmö, men jag har fått reda på att tåget som står mitt emot oss kommer få avgå först. Har ni bråttom rekommenderar jag alltså att ni byter tåg. Har ni inte bråttom kan ni alltid sitta kvar och njuta av kylan som det här tåget har att erbjuda." 

Hur fullt tåget mitt emot redan var: 
 
 
I princip alla på mitt tåg gick över till det andra. Jag kände stor skadeglädje när mina tidigare medpassagerare hade stått där i dörröppningen mittemot i tjugo minuter och jag fortfarande satt och mös i mitt mjuka tågsäte. "Så går det när man är hagalen" tänkte jag. Sen körde deras tåg. Två minuter senare körde vårt. Skadeglädjen växte. 
 
Totalt blev vi 35 minuter försenade, då hade vi stannat vid sju stoppsignaler på sträckan Helsingborg-Malmö. På centralen var det kaos. Alla (ALLA) (AALLAAA) tåg var försenade. Folk sprang upp och ner för trapporna och pratade upprört i sina mobiler. 
 
Jag njöt över att jag inte hade bråttom någonstans alls. 

Ni kan kalla mig hjältinna

Nu har jag gjort min goda gärning för dagen. Kom hem till Malmö och upptäckte ett något för tidigt majbål intill huset mittemot mitt, någon hade dragit ihop en hög med bråte och satt fyr. När jag kom dit var två killar i full gång med att springa fram och tillbaka med vattenflaskor. Jag föreslog att vi skulle hämta brandsläckare istället. Det tyckte de var smart. Vi släckte elden. Vi kände oss som hjältar värdiga tapperhetsmedaljer. 
 
Senast jag var med om en brand var 2009 när någon hade haft kul med ett stackars träd: 
 
 
Funderar starkt på karriärsbyte alltså - brandsläckare är KUL. 

Like a skyscraper


Rita rita med liten krita

Jag behöver en ny tavla till min lägenhet och känner för att måla den själv. Trots att jag inte kan måla. Alls. Blir säkert fint.

Önskar att jag var såhär bra på att använda white space;

(Bildkälla: okänd)

Skjuts får en helt ny innebörd

Det har varit en händelserik fredag, först fick jag och Frida syn på en räv mitt i stan och sen fastnade vi i en karuselldörr. På vägen hem hamnade jag bredvid en alldeles för pratglad 30årig herre som noterade ett stort polisuppdåd med kommentaren "det är säkert någon som har skjutits igen". Skönt att höra menar jag. 

Nu tänker jag att det hade varit ganska skönt att sova. 


Modekompassen Elin

Jag, också känd som modekompassen, trendlejonet och bloggfreaket, spår att svarta hattar kommer vara hetaste trenden i sommar! Det gäller att ha framförhållning för att vara först med spåendet i denna hårda bloggvärld ni vet.
 
 
Oavsett tänker jag därför till sommaren införskaffa en keps. Någon måste ju vara originell liksom? Och jag vet att ni ville veta. 
 
 (Bildkällor: 1 2 3)

Gotte

Den snabba visiten i Lund igår blev till lunch med Ottos klass, en sväng om gymmet och mys med pojkvännen. Himla trevlig onsdag. Och en himla trevlig torsdag är det idag minsann, för jag har just tryckt i mig min nya favoriträtt!
 
 
Recept:
 
2 skivor lövbiff
2 dl grädde
200 g champinjoner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk kalvfond
2 tsk soya
5-8 soltorkade tomater i olja
En halv kruka färsk basilika
Peppar
Salt
 
Stek lite här, stek lite där, rör ihop allt, låt puttra en stund, ät. 

Duktig farbror som snart är kandidat

Ska försöka hitta till Ottos skola i Lund idag, tänker störa honom när han ska presentera sitt kandidatarbete! Spännande spännande. 
 
 
Typ hit någonstans ska jag, fast till höger. Tror jag. Lär tappa bort mig i all snö. 

Mysmode: on

Tränade på gym för första gången på ett halvår innan idag, nu har jag träningsvärk i hela kroppen och ser inte fram emot att resa mig från sängen imorron. Kvällens outfit; tjock gosig tröja, mjukisbyxor och rosa raggsockar.
 

I-landsproblem

Vad är grejen med att ens halsband alltid (ALLTID) trasslar ihop sig? Helst när man har bråttom någonstans. Jag bara undrar.
 
Cirka fem minuter innan jag skulle ta bussen i morse (ja jag hade tid att fota) (eller okej egentligen inte) (men är man bloggerska så är man): 
 

Hej mitt vinterland

När jag la mig igår var det en halv millimeter snö ute. När jag vaknade i morse såg det ut såhär:
 
 
Tror jag tar pulkan till skolan idag.

El ler?

Det ringde på min mobil nyss.
 
Jag: Hej det är Elin?
Någon (vänd till någon annan): Blablabla.
Jag: Hallå?
Någon: Ja hej är det Elin jag pratar med?
Jag (irriterad röst): Ja det stämmer.
Någon: Vad härligt! Jag ringer från Svensk El angående ditt elavtal.
Jag: Okej?
Någon: ...
Jag: Hallå?
Någon: ...
 
Alltid lika trevligt när man är del av någon typ av massuppringning. Särskilt när det handlar om ett elavtal. Som ingår i hyran. Spännande. 

Oj vad jag stressar

Lägger mig i tid ikväll, ska till skolan imorgon! Börjar 13:15 och ska bara utvärdera kursen vi haft och sen gå igen. Sjuuuuukt ansträngande. Nästa lektion har jag på torsdag nästa vecka. Livet leker. 

Gonatt!


Strawberry cheesecake

Eftersom att ni så gärna ville att jag skulle jämföra Ben&Jerrys glass Strawberry cheesecake med Häagen-Dazs köpte jag den idag. Allt för er. 
 
Ben&Jerry vann efter noggrann utvärdering (läs: åt upp all glass på en gång) duellen med nio glasspinnar av tio mot Häegen-Dazs sju. 

 
Lite spännande extrainformation är att Häagen-Dazs är ett påhittat ord av en amerikan som ville ha ett danskklingande företagsnamn. Han misslyckades rätt brutalt med andra ord. Att han sen skulle ha ett danskt namn för att hedra Danmarks "exemplary treatment of its Jews during the Second World War" är ju bara.. udda. Men god glass är det i alla fall.

Aj

Jag är väldigt nyfiken på hur Kerry Skarbakka fotar de här bilderna alltså, så tuffa! 






(Bildkälla: här)

Den som ändå hade herrens nummer

Jag: Messa inte med Gud Kevin!
Kev: Vadå messa?!
Jag: Alltså.. "mess with"...? 
Kev: Hahaha, jag trodde du menade smsa!! 
 
 
 
PS. Ja, jag har fått en ny mobil i jul. En smartphone. Mot min vilja. 
PS2. Okej jag erkänner att smartphones är rätt bra ändå.
PS3. Detta innebär inte att jag har glömt dig, älskade Nokia. Du är i mina tankar.
PS4. Amen. 

Elin vs Köttfärssås 1-4

De som säger att köttfärssås är lätt att göra vet inte hur köttfärssås ska smaka alltså. Jag HATAR köttfärssås, den blir aldrig sådär perfekt som jag vill ha den. Men idag, idag ni! Jag har hittat det perfekta receptet på den perfekta köttfärssåsen. TADAA! 

 
Den innehåller så lite som..
 

1,5 gula lökar
2 rivna morötter
3 klyftor vitlök
1 köttbuljongstärning
Lagom mkt kalvfond
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
3 teskedar sambal oelek
Lagom mkt färsk basilika
200 g champinjoner 
1,5 dl rödvin
peppar

 

Allt ihoprört i en enda röra. En sjukt god röra.


Min nya idol

Medan andra beundrar tavlor beundrar jag väggar. Kolla in David Walkers grymma graffiti!  




Spätta spätta på fatet där

Idag panerade jag spätta för första gången i mitt liv. Det var superenkelt och blev gryyyymt gott! Kommer göras om.


Vad jag har gjort idag?


Naaaaw

(Bildkälla: här)

Klockan är tre på natten

Och jag äter choklad. För att jag kan. 
 

Rosa den rosa ballongen

Vi har ett mysterium i min korridor. Jag tillät mig själv att döpa det till något så fint som "korridorsballongsmysteriet". Lite för att mysteriet handlar om en ballong och lite för att ballongen ligger i en korridor.
 
Mysteriet är vem som lämnar en oskyldig liten rosa ballong till sitt öde på det här viset?  

 
Funderar på att köpa ett helt gäng med ballonger och fylla korridoren så att Rosa slipper känna sig så ensam. Funderar starkt. 

Då var lugnet slut

Idag ska jag ge kritik på en klasskamrats arbete inför mina lärare. Jag älskar att såga folk! Detta kommer bli sååå kul!!!
 
Skämtade bara. Jag ska vara snäll. Och saker som har med skolan att göra är aldrig kul.


(Bildkälla: här)

Som dagen efter julafton all over again

Sen städade jag. 
 

Som julafton all over again

Firade min ankomst till Malmö med att öppna paket! 
 


Åååh vad jag har längtat efter det här pappret!



Haha, näääää. Under pappret fanns mitt supergrymma gamingheadset som jag ska kunna sitta flera timmar i sträck och nörda med! Utan att mosa mina öron!! Med surround!!!
OH YEAH. 


Hejdå Helsingborg


Saknat mig? Vet att ni har.

En välbehövd bloggpaus senare - HEJ! Jag har varken haft personliga bekymmer, brutit benet, blivit allvarligt sjuk eller omkommit. Jag har bara struntat i er. 
 
 
Men nu behöver ni inte vänta mer!

God fortsättning

Hoppas att ni andra hade lika roligt som jag hade på nyår! Våra hattar är dock oslagbara.
 




RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0