Som ett paket på posten

Skorna från Nelly har kommit! De är precis lika snygga i verkligheten som på hemsidan och storleken var perfekt, men jag insåg att de kanske är lite väl lika skorna jag redan har...
 

Det är en sådandär dag

När man inleder med att upptäcka att det har blivit en schemaändring så att man inte kan göra det man har planerat. Och sen kommer man på lite för sent att man ska ha med träningskläder till skolan och blir alldeles för sen till bussen och när man ska byta buss är den flyttad till ett nytt ställe och det ösregnar och man är redan sen och man får springa och man svettas och man blir genomblöt.
 
Så kommer man fram och man har lektion och man stressar för man har egentligen en annan lektion samtidigt. Och sen springer man till den andra lektionen och så får man reda på att den redan är slut.
 
Sen går man till bussen och tuggar på sitt päron och tycker att allt är himla dumt. 
 
Så missar man bussen med en halv sekund och får vänta på nästa och sen missar busschauffören hållplatsen man ska av på och när han har fattat att han har missat den är han i princip vid nästa hållplats så det var bara till att gå av och promenera tillbaka.
 
Sen tränar man och så handlar man och så hämtar man ut ett paket och så lagar man mat och så äter man maten och så diskar man och så tvättar man och sen är man på bra humör igen. 
 
Gokväll förresten!
 

Matlandskap

Ibland har folk bara lite för mycket fritid. 
 Tidsinställt

Clara säger det så bra. Under tiden som jag sover.
 

Kyckling med mozzarellasallad

Idag hade jag lyxkvällsmat! Kyckling och en sallad med tomat, basilika och mozzarella. Det var svinäckligt.
Söndagsplugg

Under tiden som jag gör skolarbete kan ni ju roa er med att titta på den här gulliga valpen.
 

Glömt renbädda

Jag var ganska trött när jag skulle lägga mig igår, ni vet då runt tvåtiden på natten. Vände mig mot sängen och möttes av det här. Blev plötsligt ännu tröttare.

 
Men nu är jag pigg igen!

Så kan det gå

Hur blev klockan såhär mycket nu igen? Ah just det.. kollade på youtube. 
 

Guldkedja

Jag har aldrig varit en smyckestjej, och de få smycken jag faktiskt använder är i silver. Så igår slog jag på stort och köpte mig en rejäl guldkedja! Visst är den lite tuff?
Förkrossad

Jag har fått dille på att alltid använda påsklämmor som matchar innehållet i påsen. Ni kan ju föreställa er sorgen nyss när jag skulle frysa in bananer (perfekt till smoothies!) och det inte fanns någon gul klämma kvar.. 

Stackars mig.
Kortslutning i PC-hjärnan och trauma för livet

Folk pratar ju varmt om Mac-datorer men jag (ser framför mig hur alla avföljer nu) AVSKYR Mac. Mest avskyr jag märket för att det får mig att framstå blondare än nödvändigt, vi har nämligen Mac i skolan men hemma har jag PC och det är sjukt förvirrande.

En helt vanlig lektion i skolan ser ut såhär för mig;

1. Okej, dags att sätta igång datorn. Var satt nu den där startknappen igen? Jo juuust det. På BAKSIDAN av skärmen. Funktionellt! (märk ironin)

2. "Logga in med mejl". Mhm. Hur skriver man nu snabel-a då? Ahaaa - efter att ha testat alla kombinationer som finns hittar jag äntligen den rätta kombinationen. Då har jag hamnat så långt från inloggningssidan man kan komma och måste leta mig tillbaka igen.

3. Ska markera en hel sida i Photoshop. Trycker ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v i ett svep av gammal vana. Inser för sent att det inte fungerar på Mac. Alla funktioner som finns i världen öppnas samtidigt och det blir kaos.

4. Ja alltså överlag är ju kortkommandona helt skruvade. Hur va det nu? Var ctrl som kringla eller var det shift som alt eller va? Och sen trycker man ändå på alt för där sitter kringla på Mac som egentligen är ctrl på PC men som sitter på ett annat ställe. Ja ni fattar.

5. Okej dags att sätta i sitt USB.... Om man hade kunnat hitta uttagen vill säga. Eller jaha, däär är de! På BAKSIDAN av skärmen. För helvete. 

6. Öppnar mitt USB. Högerklickar och ska klippa ut en fil. Hittar inte hur man gör. Frågar tjejen bredvid mig som är van vid Mac. Hon svarar "Va? Klippa ut? Gör man sånt?". Vill dö en långsam död.

7. Mh lyckligtvis kan man ju kopiera så det gör jag. Fast sen ångrar jag mig och vill ta bort filen igen. Trycker på "delete". Inget händer. Trycker igen. Inget händer. Ger upp och drar möget till papperskorgen.


8. Dags att mata ut USB-minnet igen! För på Mac kan man inte bara dra ut det för då får datorn frispel. Fast.. hur matar man egentligen ut ett USB? Juuuust det, man slänger det i papperskorgen! LOGISKT!

9. Äntligen har jag fått upp mitt första CSS-dokument och ska börja koda. Lärare: "Så skriver ni content {"..... Jahapp. Det finns inte { och } på Macs tangentbord? Fast det är klart. Använder man Mac ska man inte programmera för då kan man ju komma på något bättre än vad de har gjort och det vore ju fruktansvärt.

Känn mitt vrede.


Tavlor för hela slanten

Jag har en stor vit vägg i min lägenhet som för tillfället pryds av en enda malplacerad tavla. Den är jag trött på nu. Idag begav jag mig därför till Sopstationen, ett ställe i Malmö som säljer begagnade möbler, och plockade på mig inte mindre än NIO ramar!
 
Nu är planen att jag ska måla allihop svarta och sen beställa hem foton i lämplig storlek. Kliar i fingrarna! 

Nytt objektiv!

Vad brukar ni göra när ni får tid över på morgonen? Själv tar jag egobilder i badrumsspegeln på grund av ett osunt förhållande till mitt nya objektiv - Canon 50mm/1,8. Klockan sju på morgonen, en kvart innan bussen skulle gå, kände jag liksom ett starkt behov av att fingra lite på det. Sen fick jag springa.
 
 
Lätt bästa köpet på länge alltså! Kolla skärpedjupet!! Jag är kär.

Frukostälskare

Det är alldeles för tidigt och jag är alldeles för trött, men jag var verkligen fullt nöjd med min banan-hallon-kokos-och-keso-röra som jag äter nu. Tills jag googlade frukostar. 
 

Recepten till allt mumsigt finns här: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vad får dig att läsa en blogg?

Ja, som rubriken lyder. Nu undrar jag vad som får DIG att bli intresserad av, och följa, en blogg?
 
Exempelvis; Ska den ha något särskilt tema, eller kan det vara blandat? Vilket ämne intresserar dig mest? Ska det vara många inspirationsbilder eller mest egna bilder/illustrationer? Är det viktigt att det finns många bilder på personen som bloggar? Hur ofta ska den uppdateras? Är designen viktig? Brukar du läsa texterna eller tittar du mest på bilderna? Ja, ALLT!
 
Och så kan ni väl passa på och tipsa om era favoritbloggar på slutet? Grajt!

Tips: Adobe Bridge

Varför samarbetar youtube med google+? Jag har cirka tusen konto på youtube och cira femhundra på google+ och nu fattar jag inte vilka som är ihopkopplade med vilka och varför! 
 
Så ja, nu när jag skulle ladda upp den här fina videon till er tog jag helt enkelt och skapade mig ett helt nytt konto. Ett nytt och fräscht piggelinenkonto! Hejdå pinsamma videobloggar, hejdå 7 prenumeranter och hejdå 11 279 visningar (!!!). 
 
Okej till saken, det här inlägget var egentligen bara till för att tipsa er om min nya upptäckt. Adobe Bridge.


Ålderskris

Häromdagen stötte jag ihop med en gammal kompis från lågstadiet, hon gick i klassen under mig på den tiden. 
 
Jag: "Det känns som om det var sjukt längesen jag tog studenten!"
Hon: "Alltså.. det var det ju för dig."
 
Man bara "Nänä du gav mig inte alls ångest nu.........."
 


(En gammal suddig bild från grundskolan, det är jag som sitter i mitten av tjejerna. Tuffa vi är. Och så små.)

Mäktiga bilder

 
Om det finns några tvivel på vad jag gör nu så ligger jag bara och drömmer om den här valen.Bootaholic

Egentligen köper jag inte saker på nätet för jag får alltid skicka tillbaka dem igen ändå men alltså.. bara kolla på den. Bara kolla.

 
Jag hade liksom inget val! 

Imponerande perspektiv

Folk som har koll på sitt perspektiv alltså.. hatten av. 


Facebooknörd

Eller vänta, va? Skulle jag plugga? Aha. Glömde bort det lite och uppdaterade min sida på facebook istället. Mhmm sånt som händer (alldeles för ofta).

 

Webbplugg och webbfix

Idag är det skolarbete som gäller för hela slanten! Hoppas få tid över ikväll så att jag kan designa klart content-delen i bloggen. Börjar bli irriterad på fula webblänkar och tråkiga datummarkeringar..
 

Valideringsfrågor och i-landsproblem

 
Alltså ni vet de här valideringsfrågorna som en del har på sina bloggar för att folk inte ska spamma? Jag hatar de frågorna! Åtminstone när de byts ut på bloggar som jag besöker regelbundet. 
 
"What color is grass?"  
Jag bah "Christmas"
 
 
(Japp, känn dig träffad Ellen. Haha.)

Caroline Groh

Det är längesen jag gick igång så på något grafisk som jag gjorde när jag såg Caroline Grohs bilder. SÅ. FRUKTANSVÄRT. BRA. Alltså jag vet inte var jag ska ta vägen så bra de är! Önskar att detta var min idé. 
 

Skotips

Hittade ett par grymt snygga skor inne på nelly.com.. hade inte tackat nej!

 

Två helt vanliga bussfärder

Det är alltid spännande att åka buss i Malmö, idag var inget undantag.
 
Allt inleddes med att vi nästan körde på en kille, varpå busschauffören tutade och killen började slå på bussen. Sen hamnade vi vid ett rödljus, killen sprang efter och skrek och slog lite till. 
 
När det några minuter senare var dags att gå av gick jag rakt in i en annan kille. Hårt. Han började skratta. Jag rodnade mest.

 
På hemvägen lyckades jag sen hamna bredvid denna äldre herre som bankade ordentligt på sätet innan han satte sig ner på sin misstänkt blöta bak. Där drog han sen upp knäna, lutade sig tillbaka och glodde odiskret på mig i en kvart. 
 
Jepp, en helt vanlig dag i Malmö alltså.

Alfons Åberg

Svar ja - jag sitter och lyssnar på en barnfilmslåt för att den är asbra. Sue me.
 
 

Bomber och kastanjer

Min största rädsla just nu är lätt att bli träffad av en kastanj när jag väntar på bussen, kan bara tänka mig hur det känns att få en stenhård klump med taggar på i huvudet från typ 15 meters höjd.

Med det sagt är jag väldigt glad över att vi inte har kokospalmer i Sverige.


Life hacks

 

Som ett brev på posten

Idag fick jag ett paket! "Guuud vad spännande" tänker ni, "vaaad kan det ha varit?". Jo det var det här förstår ni! 
 
 
Jippijaj vad här ska pluggas! .... minus jippijaj. 

Klantdag

Följande saker har jag fått torka upp från golvet, tröjan, byxorna och kylskåpet idag. Och då har inte ens halva dagen gått än. 
 
 
Detta blir nog kul.

Hot dog

Jag har aldrig gillat hot dogs men alltså... en sånhär hade jag velat äta!
 

Gör din egen reflexskärm

Eftersom att jag inte är någon rutinerad porträttfotograf är jag inte heller ägare till någon fancy reflexskärm. Men jag misströstar inte! Till fotograferingen med Joanna snickrade jag ihop min egen med tre superenkla ingredienser.
 
1. Aluminiumfolie 
2. Tejp
3. Stor kartongbit
 
Det är ungefär lika enkelt som verkar; ta fram aluminumfoliet, skrynkla ihop det, räta ut det igen. Tejpa fast det nu skrynkliga aluminiumfoliet på din kartongbit. TADA! 
 
 
(Ett hett tips är att vara lite nogrannare än vad jag var, hade grymt bråttom när jag tejpade ihop min! En bättre bild på hemmabygget finns här.)

Dagens bloggtips - linafoto

Jag följer redan alldeles för många bloggar men hittar nya läsvärda mest hela tiden. Mitt senaste fynd är fotobloggen soffilia.blogg.se - inspirerande!
 

Blogg.se Synas

Kom på att jag hade ett gäng bloggpoäng att göra av med, så nu har jag bokat in en liten reklamruta. Tjoho! Imorgon är jag dessutom ledig hela dagen så förhoppningsvis kommer lite uppdateringar i designen.. håll ögonen öppna. 
 

Fotoshoot med Joanna del 3

Sista delen med foton från i onsdags nu då! Ser fram emot att ni alla hör av er till mig nu och vill bli fotograferade. För jag vill fota mer. MER!!


I'M ON TOP OF THE WORLD


Fotoshoot med Joanna del 2

Alltså jag vet inte om det är helt okej att vara exalterad över sina egna bilder, men jag kan inte hjälpa det!! Varför har jag aldrig fotat modellfoto på riktigt innan? Det är ju sinnessjukt roligt! 
 
Här kommer del 2 av fotograferingen med Joanna;
 

Gomorron Elin

Jag gick precis rakt upp från sängen och borstade tänderna, sen kom jag på att jag brukar äta frukost först. Och duscha. Och fixa håret. Jag tror att jag är trött?
 

Fotoshoot med Joanna del 1

Bestämde mig för att dela upp fotograferingen i flera delar eftersom att jag har en tendens att ta alldeles för många bilder... så nu inleds det med dessa! Lagom avundsjuk på Joanna, hon är så SNYGG.

Kritik på bilderna hade ju inte suttit helt fel (kanske inte på sista) (den liksom bara kom med) (var tvungen att kompensera min avundsjuka) (förlåt Joanna).
 

Här var det fotograferat

Jag fotograferade igår. Det var helt extremt galet superduperroligt och jag är överdrivet nöjd med resultatet som den modellfotonybörjare jag är! Börjar misstänka att man kan vila sig i form till allt. Om trettio år kommer jag alltså vara grym på det mesta. 
 
Här kommer en fin behind-the-scenes som vår utomordentligt duktiga assistent Frida fotade! Jag var iförd tre tjocktröjor under min skinnväst (hej michelingubbe) och Joanna letade fram vinterjackan. Frida frös. 
 
 
Ikväll ska ni få se resultatet!

Fotoshoot på G

Om det inte regnar är tanken att jag senare i veckan ska fota modellbilder, ska bli sjukt kul! Som bekant fotar jag oftast insekter och natur men djur som djur tänker jag... haha. 
 
Har ägnat senaste timmen åt att promenera runt på google maps och leta bra miljöer. Vad tror ni om dessa?


 Kul (!) skolarbete

Anledningen till att jag inte har bloggat idag är att jag direkt efter skolan gottade ner mig i riktigt basic html-kod. Som jag har saknat att knacka kod från grunden alltså, ser fram emot senare i kursen! (Vad är det för fel på mig??)
 
 

Köttfärssåsexperiment

Testade ett nytt recept på köttfärssås idag! Fick äntligen reda på hur en aubergine smakar (och ser ut, sen när fanns det en massa fröer i auberginer???) och kände mig som ett barn på nytt.Sen grät jag en skvätt.I receptet stod det "fräs lök, vitlök, aubergine och färs i en panna, låt det få fin färg". När jag hade fräst hur länge som helst såg min röra ut såhär och smakade ingenting alls. Så jag improviserade och hällde i en skvätt tomatpuré, sambal oelek och soya. TADA! (MUMS!) (JÄTTEMUMS!) Rekommenderar alla att blanda aubergine i sin köttfärssås!


Prata i sömnen? Nänä, det är ju 2013!

Inatt har jag alltså, i sömnen, smsat Kevin och skrivit "jag drömde just precis nu att det är dumt att vattna växter med olja". Inga konstigheter.


Aaaaaaaaaaw

Googlade Welsh Corgi. Nu vill jag ha en hund. Eller tio.
 
(Bildkällor: 1 2 3 4)

 

Bring me the horizon

Vad är grejen med att jag alltid har en favoritlåt som jag lyssnar på hela, hela, hela tiden? Tills jag har lyssnat sönder den och hittar nästa låt att plåga? 

Min favorit just nu:
 

Vi gratulerade vi gratulerade vi gratuelerade lilla Lotta igååår

Igår var det partaj förresten! Eller inte mycket till partaj för vi åt mest. Och med det sagt börjar ni förmodligen tro att det enda jag gör om dagarna är att äta. Vilket är helt sant. 

Från vänster: Lotta, Sofi, Erika, Jag, Joanna. (Frida bakom kameran) (jag har lärt henne allt jag kan)
Apelsiner på grönbete

Det bästa med att vara hemma är lätt att vakna till doften av nybakade bullar och sätta sig till färdigdukat bord! Försökte föreviga stunden men mamma tyckte inte det var tillräckligt kul och pappa tyckte att det var lite för kul liksom.
 
Mamma: "Du ser ut som en sjörövare.."
Pappa: "Nää. Jag är en oströvare!"
 
Mogna.
 
 

Borde skriva någon typ av rubrik men hinner inte

Detta är ett ultrasnabbt inlägg innan jag springer till tåget - Helsingborg here I come!

Tänkte bara meddela att jag älskar att gå hem från skolan när jag slutar tio på morgonen, Malmös gator är totalt tomma vid den tiden. Kolla in så fint!

Min fina skola. 
 


Insåg att hösten är på väg (iförd mina nya byxor mh-mh-mmh!). Och så lite tomma gator på det.
 
 
Puss och hej nu rusar jag!

Dagens bloggtips

Måste bara tipsa om bloggerskan Sanna Holmberg, mest för att hennes hår är så sjukt snyggt. Och lite för att hennes blogg är grym.
 

Vill sova vidare

Fortfarande trött. Drömde att jag mördade en kompis när väckarklockan ringde, helt friskt, haha. 

 

Tröttisar

Gonatt önskar Elin med familj.
 

Dåliga bilder på bra byxor

Idag hände något revolutionerande! Jag gick in på Zara för att köpa en vinterjacka.. men kom ut med ett par byxor! Som är khakifärgade!! Kan inte minnas senast jag köpte ett par byxor som inte är svarta. Lycklig.
Vad vill NI läsa mer om?

Ja, som rubriken lyder, vad vill NI läsa mer om på min blogg? Är det bra att det är blandat eller borde jag rikta in mig på något? Vad intresserar DIG mest? Min vardag, illustrationer, mode, mat, foto, bloggkodning, bildredigering eller kanske gulliga hundar? BERÄTTA!

Jag vill veta allt, allt, ALLT!  

 

En alldeles för tidig onsdagsmorgon

Jag älskar att tjuvlyssna. Den här konversationen fördes på bussen halv åtta (!!!) i morse och gjorde min dag;
 
Kille 1: Vill du bli kremerad när du dör?
Kille 2: Jag vet inte..?
Kille 1: Inte jag heller. Men alltså tänk om man vaknar upp som en zombie. Fan vad tråkigt.
 
Klicka för bildkälla!
 

Couscaos

Kvällsmaten idag blev något så enkelt som en sallad med cousous, majs, salladsost, ruccola, skinka, soltorkade tomater och solrosfrön! 
 
Anledning? Jag var trött och vrålhungrig. Orkade inte ens ta fler än tre bilder innan jag började äta, sen fick jag dåligt samvete så det blev några efter-bilder* också.

Med efter-bilder menar jag när-jag-hade-rört-ihop-allt-i-en-röra-bilder. Inga toalettbilder här alltså (även om det hade varit ganska kul) (för er). 
 
 

The City

Jag sitter i skolan nu, det ska jag göra från 8:15 till 16:00. Men bry er inte om det för all del, jag har ju fixat det här superduperfina tidsinställda inlägget med en superduperfin låt till er! Lyssna, njut och låt skadeglädjen flöda.
 
 

Jodå, du har kommit rätt

Okej jag veeet att jag borde hejdat mig men jag kunde inte låta bli att ladda upp min halvfärdiga design redan! Ni får hemskt gärna hojta till om ni upptäcker några buggar men bakgrund och header och diverse småsaker kommer förmodligen uppdateras inom kort. Fliken "Om mig" är inte heller klar än. 
 
Nå, vad tycker ni hitintills? (säg att jag är duktig)
 
Bäst av allt är att jag äntligen kan ladda upp bilder i större format! Halleluja! Nu ska här fotas!
 

Nästan färdig

Den nya designen är så gott som klar och jag kan knappt bärga mig tills jag ska lägga in allt innehåll i den! Dessvärre ska jag upp halv sex imorgon så att börja pyssla med det nu vore ganska dumt... 
 
Medan ni väntar på att min blogg ska bli uppfräschad, det vill säga medan jag sover, kan ni ju roa er med att titta på den här fina målningen av Mark Demsteader.


Duktig vovve

 

Ny design på G

Det är lustigt vad saker och ting blir lättare att göra såhär kring tvåsnåret på natten, min nya bloggdesign börjar äntligen ta form! Förhoppningsvis blir den visningsklar imorgon.
 
Håll tummarna.

Mat, svett och tårar

Folk säger att vi inte behöver kämpa för brödfödan längre men jag vet inte jag alltså.. Huvudingrediensen i kvällens mat var nämligen vinäger och att få av korken från den flaskan var minst sagt krävande, hade hellre brottats med en buffel! 
 
 
Efter en svettig kvart innehållandes alldeles för många svordomar kom jag på den briljanta idén att spola varmvatten på korken och vips så var problemet löst! Resultatet blev en kycklinggryta som inte ser mycket ut för världen men som var grymt god och definitivt värd besväret.
 

Snygg byxkjol

Okej nu börjar jag ta igen allt jag har missat bland modebloggarna jag följer. Ett populärt klädesplagg i sommar verkar ha varit den här ursnygga "byxkjolen", hur tuff?
 
Den ser alltså ut som en kjol framtill men som shorts baktill och finns att köpa här eller här. 

Gammalt blir nytt

Vad är grejen med att man alltid blir sugen på att fotografera när det är mitt i natten? Kompenserar med att redigera foton från jag-minns-inte-när.


Jamen säger du det så

Loggar in på Skype och möts av denna konversationen. Så många frågor. Så få svar.
 
Otto: Alla tjejer färgkodar sina kalendrar.
Ida: Inte jag! Är en kille i smyg typ. Höhö.
Otto: Precis som Elin. Fast hon är det på andra sätt.
 
?!?!??!?!?!?!
 

En helt vanlig lördagsmorgon

Glömde ställa klockan igår men vaknade lyckligtvis halv nio av att min näsa lät som en elefant. Efter att ha vridit mig av skratt en stund (hej psykfall) gick jag upp. Gomorron! 


Omotiverad fredag

Nu har jag suttit i en timme och försökt påbörja ett vettigt blogginlägg. Sen kom jag på att blogginlägg inte behöver vara särskilt vettiga alls. Gött.
 
Tänker ägna fredagen åt att äta glass, tycka synd om mig själv och hålla tummarna för att det ska flytta in någon som heter Sten i lägenheten ovanför mig så att jag på "var bor du?" kan svara "under en sten"
 
Älskar fredagar!
 

Hej bloggen. Hej följare. Hej världen.

Då var det dags att ta tag i bloggandet, såhär kan vi inte ha det! Minns knappt hur man skriver på ett tangentbord längre men snart är jag nog i form igen. En månads datorstrejk har tagit ut sin rätt. 
 
En snabb update nu då.
 
Jag är tillbaka i min studentlägenhet i Malmö. Jag läser två helt nya kurser med två helt nya klasser. Jag är vrålförkyld. Jag har blivit kär i twitter. Jag har knappt rastat min kamera sen vi hördes sist. Jag är fruktansvärt sugen på att göra en ny layout till bloggen. Jag tycker det är dags att någon tömmer containern med kartong i vårt soprum.
 
 
Elin is back.
RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0