Hur jag känner mig idag?


Favorittweets

Ni har väl knappast missat att jag har gått och blivit lite beroende av twitter, det är himla underhållande att läsa om andras vardagsbekymmer alltså! Några favoriter:


Håller semester

Nehej, om man skulle bege sig till Helsingborg på minisemester? Har ingen lektion förrän på torsdag! Tills vidare får ni njuta av den här muntra bilden av mig själv i egen hög person.
 
 
(Och håll koll på twitter vettja, där uppdaterar jag från mobilen!)

Proffs på att kränga

Poppade popcorn innan, det blev mååååånga popcorn. Tänkte att "jag behöver ju inte äta alla", men det gick ju som det gick. Nu vill jag aldrig mer se ett popcorn.
 

Hej jag är fågelnörd

Såg en spännande fågel utanför mitt fönster. Sen flög den. Sen såg jag den en halvtimme senare i ett träd en sisådär fyra mil bort, använde mitt teleobjektiv för att titta närmre.
 
Vad tror ni? En lövsångare va? 
 
 
Insåg sen att jag stod med en kamera i fönstret och siktade mot gatan, folk måste ha känt sig något iakttagna. Hahaha. 

Lyckosten

Lyfte på madrassen i min säng idag och skrek högt i tron om att ha klappat världens största skalbagge. Fast det hade jag inte. Det var bara den här som spelade mig ett spratt; 
 
 
Ja, ni ser rätt, det är en silvrig sten. Fick den någon gång i förskolan och om jag inte minns helt fel är den lyckobringande. Att den fortfarande var kvar under madrassen hade jag ingen aning om, men lyckan flödar ju så.. stoppade tillbaka den igen.  

Gonatt älskade läsare

 
 
Och så en bra låt på det. Det är galet vad givmild jag är idag. 

Klart godkänd

Kunde inte låta bli att prova den ombloggade nya Lokan med chokladsmak idag! Inledde med att spruta den över hela mig och halva lägenheten, turligt nog doftar den chokladpudding så jag kan liksom leva med det.
 
Smaken var väl lite som det låter; bubbelvatten med en skvätt kakao. Mmmmmmmm...... inte. Men visst, en av de bättre smakerna på kolsyrat vatten får man väl ändå säga. De brukar ju inte direkt vara några höjdare.


Ibland undrar man

Alltså nog för att wikipedia är min bästa vän men ibland är vår kommunikation något bristfällig. Idag funderade jag över ordet "extas" och bestämde mig för att ta reda på mer om det. Resultatet av sökningen:

"Extas har inom medicinen betydelsen av tillstånd i hjärnan, under vilket vissa föreställningar, mest av religiöst innehåll, så rycker själen med sig, att den liksom kommer ur sitt vanliga läge och blir mer eller mindre otillgänglig för yttervärlden." 
 
Man bara "jaja okej nu fattar jag................. eller va?". 
 

Gör det bästa av situationen

Nu har jag diskho, vilket innebär att man spelar alldeles för hög musik och diskar alldeles för mycket disk samtidigt som man sjunger alldeles för glatt och dansar. Känns nästan som om disken diskar sig själv då. Ett hett tips.
 

Kanske i ett annat liv

Idag fick jag höra att jag "ser bra ut". Tänkte genast på förra inlägget och skrattade för mig själv. "Jättebra"..... Hahahahaaa. 
 

Varje gång

Skulle skaffa er en snygg outfitbild idag, "sånt gillar mina läsare" tänkte jag. Så bara.. startar jag mobilkameran och möts av det här. 
 
 
Chocken fick mig att glömma allt vad outfitbild heter.

Rånar müslipaket

Okej min blogg är verkligen groteskt tråkig för tillfället. Det inser jag när jag skriver min twitter som är tusen gånger roligare. Ska bättra mig, lovar! 

Under tiden som jag bättrar mig tänker jag sortera ut de torkade frukterna ur müslipaketet i desperat sökan efter socker. 


Dagens citat

Otto: Där satte du spiken på huvudet.
 

Bara i Malmö

Innan idag tog jag bussen till biblioteket, på andra sidan gången satt tre killar och pratade. Jag märkte att de sneglade på mig och började intensivt tjuvlyssna.
 
Kille1: Ska vi köra sten sax påse om det då?
Kille2: Haha. Ja. 
Killarna kör sten sax påse.
Kille1: JAG VANN!! 
Kille2: Men faaaaan då. 
Kille1 reser sig och sätter sig bredvid mig, vänd mot sina kompisar. 
Kille2 till kille1: Haha, vågar du inte hälsa? 
Kille3 till kille2: Det kommer ändå inte hända något ju... inte direkt så att hon kommer säga något. 
Vi kommer fram till en busshållplats där tydligen både jag, kille2 och kille3 ska gå av. 
Vi går av bussen.
Kille2: Hallå, du!
Jag: Va? 
Kille2: Märkte du att han killen satte sig bredvid dig fast att det var helt tomt i bussen?
Jag: Haha, ja... ni var inte direkt diskreta. 
Kille2: Du hörde oss?
Jag: Ja.
Kille 2: Haha, fan då. 

Sen visade det sig att vi skulle till biblioteket alla tre så vi pratade lite på vägen, de hade precis haft en lektion i interkulturell kommunikation. På bussen hade de tävlat om vem som skulle få sitta bredvid mig för att de ville testa teorierna som de hade lärt sig.
 
Hahahaha. Made my day. 
 

Kul kladd

Ska börja göra såhär i min lägenhet, alla som kommer på besök ska få anteckna sin längd.


Trött i armen

Fördelen med att ha morgonsol i lägenheten är att man vaknar av sig själv vid åttatiden. Nackdelen är att man kanske inte alltid vill vakna vid åttatiden. Hur jag har försökt somna om otaliga mornar;


Karman slår tillbaka

Jag borde förmodligen inte ha hånat Otto för hans klumpighet... Igår lutade jag nämligen min arm mot ett strykjärn. Kan inte påstå att det var skönt.
 

Strömavbrott

Vi har haft strömavbrott från och till vilket har gjort att jag inte kunnat blogga, hoppas ni har stått ut! Det började i torsdags när jag kom hem från skolan och höll på tills klockan två igår. Höll på att bli tokig! 
 
Saker man inte kan göra när det är strömavbrott:
- Komma in, brickorna till porten fungerar inte
- Laga mat, varken spisen eller micron fungerar
- Lyssna på musik, datorn fungerar inte
- Sitta vid datorn, den fungerar inte
- Titta på tv, den fungerar inte
- Leka med mobilen, batteriet tar slut
- Städa, dammsugaren fungerar inte
- Tvätta, tvättmaskinerna fungerar inte
- Plugga, det är för mörkt
- Läsa, det är för mörkt
- Diska, det är för mörkt
 
Saker man kan göra när det är strömavbrott: 
- Sitta och glo
- Gå på toa (ett mindre projekt att hitta toastolen dock)
- Sova
 
 
Försökte plugga ändå men det var ganska... hopplöst. Så nu vet ni vad jag gör idag.

Amen kul med fint väder ändå

Uuuuunderbart väder ute idag! Firade det med att vara ute i cirka tre minuter för att värma upp mina vårskor och njuta av att slippa jacka. Sen satte jag mig i min lägenhet och gjorde skolarbete tills typ... nu. ROLIGT.

 
Imorgon ska jag vara i skolan till tre och därefter skriva på en vetenskaplig artikel resten av dagen. Hoppas det regnar.

Vad har jag gjort

Jag har sagt att jag aldrig ska skaffa twitter, mest för att mina vänner tjatar och jag vill verka tuff. Men så idag i skolan vändes min värld upp och ner.. 
 
Min lärare: "Det väldigt bra att ha twitter, där kan man följa designbyråerna och få reda på när de behöver nytt folk!"

Så nu sitter jag här med mitt nyinförskaffade twitterkonto och känner redan av följarhetsen. Kommer drömma mardrömmar inatt. FÖLJ MIG!
 
 
(Jag erkänner, blev väldigt nöjd med beskrivningen av mig själv där på twitter. Lite för nöjd för mitt eget bästa.) (Och ja jag vet att jag precis flashade mitt namn för alla. Ni förlåter mig va?)

Skickligt Otto

Folk brukar kalla mig klumpig, men jag vet inte riktigt.. har i alla fall mött min överman. Han heter Otto. För inte alls särskilt längesen lyckades han nämligen med konsten att köra en gaffel i handen. Så att blodet sprutade. "Jag skulle bara dela på fläskfilébitarna.." sa han. "Ja nu har du i alla fall lärt dig av dina misstag", sa jag. 
 
 
Men icke. Häromdagen kom han nämligen på den briljanta idén att dela kycklingbitarna i en kokande gryta med en plastslev. PLASK sa det och så hade han kokande kycklinggryta över halva armen. Jag skulle gissa på att det inte var jätteskönt.

Hur Ottos kokade arm numera mår, direkt efter olyckan och framåt;

 
Mitt råd? Håll dig till Billys panpizza Otto. Och dela den för allt i världen inte med kniv. 

Några frågor på det?

Något jag funderat länge över är hur Otto kan äta tre ton mat mer än vad jag kan, trots att han är tre ton smalare än mig. Idag kom vi på hur det måste fungera! Ottos magsäck är helt enkelt avlång. 


När staden sover

Något säger mig att det inte är meningen att man ska vara uppe (och framförallt inte ute) klockan halv åtta en söndag.. det ekade när jag gick genom stan idag.  

Sjuka sminkningar

Måste bara tips om Sandra, hon är helt galet duktig på smink och delar med sig av sina kreationer i bloggen psychosandra.blogg.se. Kolla vettja! 
Sugen på nått kreativt

Det är disigt ute idag och jag önskar att jag hade haft någon att fota, det klliar i fingrarna. Fast det är ganska mysigt att sitta här inne och rita också. Klagar inte.
 

Den är 1,60

En helt vanlig dag hos Fridas pojkvän JP och hans sambo Joel. 
 
JP: Alltså jag minns inte om min säng är 1,60 eller 1.80..
Joel: Elin är 1,59..
Menande blickar. 
JP: Lägg dig så ska vi mäta Elin! 
Jag: .....
 
(Nänä, det känns inte alls förolämpande att kunna ligga på bredden i en säng utan att ha fötterna utanför) (Och jag blir inte alls mobbad för att jag är kort eller så) (Nänä)
 

Jodå det funkar


Om ni undrar varför bloggen lider

Det är mycket att göra för tillfället; jag ska söka kurser till hösten, leta praktikplats, skriva en vetenskaplig artikel, skriva en reflektion samt göra tre annonser, en företagsidentitet (logga, visitkort, informationsblad, brevpapper, kuvert, affisch) och sex olika etiketter. Lyckligtvis är jag fortfarande pepp på allt men lite stressigt är det minsann.  
 
Fungerar era hjärnor också såhär? Det är inte jättepraktiskt. 
 

Fiffigt Elin

Tog upp köttfärs från frysen innan idag för att kunna tillaga lite mitt-i-veckan-tacos, när det väl var dags för själva tillagningen insåg jag dessvärre att jag inte hade några tacobröd hemma. Blev trött. Då kom jag på den briljanta idén att baka mina egna!
 
Sen insåg jag att jag inte hade någon kavel. Då kom jag på ännu en briljant idé! 


Himla smart måste jag säga, och nog blev det ätbart till slut. 

 
Receptet hittar ni här

Håller mig borta från knivarna

Alltså jag fattar inte grejen med mina fingrar, den senaste veckan har har jag fått en spink under en nagel, kört in en ståltråd under en annan och dessutom fått ett finger klämt mellan två stolar. Det är för tillfället plågsamt att skriva på tangentbordet. 

Jag vill inte veta vad min hand har hittat på för att förtjäna denna tortyr.


Onsdagssysselsättning

Jag betvivlar att det finns något tråkigare och mer uthållighetskrävande än att para ihop x antal svarta strumpor.
 

Snörvlar dessvärre fortfarande

Alltså jag har en superkul sak att skriva om, problemet är bara att jag inte kommer ihåg vad saken är. Men den är jätterolig det vet jag. Skrattade lite för mig själv när jag kom att tänka på den i skolan innan idag. Men nu kommer jag alltså inte på vad det var och jag kommer inte på något annat kul att skriva om heller. 
 
Det är helt galet vad min blogg är rolig ändå. 
 

80 är en bra siffra

 
Så många följare har jag numera via bloglovin'. TACK! 

Snörvel

Jag blev frisk från min förkylning för en vecka sedan, idag vaknade jag och snörvlade igen. Blev arg. Var i skolan från nio på morgonen till fem på eftermiddagen och förbrukade ett halvt träd i näsdukar, det var en strapats att redovisa vill jag lova.
 
Sen fick jag en briljant idé. 

 
Hoppas jag har rätt och vaknar pigg utan rinnande ögon och näsa imorgon.

Designperspektivslektion nästa


Sex kilometer och två timmar senare

Det är längesen jag var så trött som jag är nu, vilket förmodligen har något att göra med att jag var i skolan till klockan tre och därefter promenerade i två timmar med Otto. 

Vi började här någonstans med att hoppa fram och tillbaka över en zickzackande bäck i RinnebäcksravinenSen inspekterade vi Höje å och försökte överglänsa varandra med våra fågelkunskaper.

 
Sen såg vi en skylt.
 
 
Sen gick vi den längsta raksträckan i världshistorien.  
 
 
Sen satte jag mig på tåget tillbaka till Malmö och mina ben njöt.

Nya grannar


Dagens upptäckt

Man ska inte lägga hårklämmor på golvet, de går sönder när man trampar på dem. 
 

Kommer vara tuff i vår

Råkade införskaffa en skinnväst i helgen! Eller ja, råkade och råkade, har velat ha en länge men inte hittat någon jag gillat. Nu längtar jag tills det blir skinnvästväder! 
 

Hej Malmö

Jahapp, nu är jag tillbaka i Malmö igen! Rastade kameran en sväng innan jag åkte. 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0