Balsamicokyckling

Improviserade en aning ikväll och gjorde "balsamicokyckling i ugn" utan ugn och med bacon istället för lufttorkad skinka, blev supergott!  
 
 
Balsamicokyckling 2-3 portioner

2-3 kycklingfileér beroende på storlek
smör o olja att steka i
salt, peppar och torkad oregano
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
2 msk balsamvinäger
några skivor lufttorkad skinka

Dela kycklingfileérna på längden, en eller två gånger, beroende på storlek. Bryn den i olja och smör runt om så den får färg. Krydda med salt, peppar och oregano (rikligt). Lägg fileérna i en ugnsfast form. Häll grädde, fond och vinäger i stekpannan och koka upp och vispa in alla smakerna. Häll såsen över kycklingen. Strimla skinkan och lägg den över kycklingen. Grädda i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.
 
Recept från mumsfillibaba.blogspot.se

Kommentarer
Ellen (alatariel)

Mums! Ser så sjukt gott ut! :)

2012-10-10 @ 20:42:18
URL: http://alatariel.papper.fi
Carro

Åh, det lät ju asgott!!!

sv: hehe, nemen så perfekt då att du hittade mitt recept :D jag har ett recept på ädelostfyllda kycklingfiléer som man också gör i mikron, om du vill ha mer tips på mikromat =)) http://carolineannamarie.blogg.se/2012/february/adelostfyllda-kycklingfileer-i-mikron.html#comment

2012-10-10 @ 22:39:11
URL: http://carolineannamarie.blogg.se
issa - rappare & låtskrivare

woow ser asgott ut! kram

2012-10-10 @ 23:59:15
URL: http://issas.nu
F R I D A - M A R I A

Ooh vad gott det ser ut!

- Åhh, nej vad oschysst att lägga skolfotot efter idrotten ><

2012-10-11 @ 16:35:15
URL: http://frida-maria.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Follow on Bloglovin