Långfredagen

Det doftar sockerkaka i hela huset, jag och mamma sjunger högt till ABBA och stackars pappa odlar förmodligen sår i öronen. Men ack så trevligt vi har det!


Kommer bli en bra dag

Har mysfrukost med mat på sängen och musik. Snart säger jag hej till Helsingborg!
 
 

Dagens citat

Otto slog huvudet på spiken nyss och drog till med den här kommentaren; "Elin, om du skrev en bok om ditt liv hade den blivit det nya Twilight". 
 
 
Fine with me liksom. 

Tips från mig till er

Om ni tvunget ska få en spink, tryck inte in den under nageln. Det gör ont och sen får ni inte ut den. Och även om era naglar inte är de mest välskötta i världshistorien så blir de inte snyggare av en svart spink som inte går att få bort. Bara så ni vet. 


Öppet brev till min e-post

Hej e-posten. 
Idag ska jag göra ett skolarbete som innefattar intervjuer. Dessa intervjuer ligger i min inkorg. Därför hade jag varit jätteglad om du hade velat visa vad du har i min inkorg istället för att visa en tom vit sida och säga att "inkorgen laddas", för jag vet att du inte alls laddar inkorgen utan bara försöker förstöra min planering. Om du tror att du är rolig så har du fel.
 
Vänliga hälsningar Elin 
 

Vill ha


Nytt i garderoben

Jodå, jag hittade minsann något att köpa idag! Nöjd Elin.


Pepp

Jag är fortfarande pepp på allt. Pepp på att gå upp på morgonen, pepp på att äta frukost, pepp på att gå till skolan, pepp på att träna, pepp på att köpa mat, pepp på att göra skolarbete.. pepp på livet. Minns inte senast jag var såhär glad, känns galet bra!
 
Efter skolan idag ska jag unna mig en sväng på stan, sitter här och inspireras av fina outfits nu. Pepp. Haha. 
 

(Bildkällor: 1 2)

Det börjar bli kris


Snäll natt

Eftersom att jag skrev ett långt gnällinlägg om busschaufförerna i Malmö innan i veckan måste jag bara hylla chaffisen som körde oss hem inatt! Inte nog med att han hälsade när vi gick på, han stannade dessutom mitt i vägen och plockade upp ett par personer som ville lifta. 
 
 
Sen gjorde jag veckans goda gärning och hjälpte en full tjej hem från busshållplatsen till sin lägenhet, efter att hon hade trillat raklång och skrapat upp båda händerna och inte riktigt var i stånd att sätta den ena foten framför den andra.
 
Min karma är på topp nu känner jag. 

Gomorron!

Är mätt efter allt godis igår, och trött i käkarna av allt skrattande. Men fortfarande lika pigg.
 
 
Och det är najs.

Tjejkväll

Nu ska jag göra av med lite överskottsenergi och ha fnitterkväll med Frida till Vampire Diaries och en stor skål godis. Grymt ansträngande att vara trevlig ju.. 


Starstrucked

Minns ni Rickard från min parallellklass på gymnasiet? Han som var galet duktig på film? Idag trillade jag över hans konto på Vimeo av en slump i samband med ett besök på en känd animatörs konto (som bland annat gjort vinjetten till The girl with the dragon tattoo), vad är oddsen?
 
Ett besök på adme.se, hans relativt nystartade företag, visade att de redan lyckats locka till sig stora kunder som IKEA och Scandlines. Visste att det skulle gå bra för killen! Är grymt imponerad och galet avundsjuk nu, ge mig talang!!
 

Hyper much?

Något säger mig att det inte är normalt att somna halv två och vakna klockan sex pigg som en nötkärna, tvinga sig själv att somna om och sen vakna igen klockan halv åtta och inte ORKA ligga kvar. Att dessutom ha så mycket energi att man kör lite morgongymnastik och sen inte kan låta bli att pilla med skolarbete igen är bara stört. Fast ganska trevligt ändå liksom. 
 

Måste vara sjuk

Alltså jag är på strålande humör och har varit det hela veckan utan någon vettig anledning alls. Jag har blivit förkyld, enbart umgåtts med klassen, haft massor av måsten och veckans höjdpunkt var typ att handla mat. Trots att jag dessutom har hållt på med skolarbete hela dagen är jag fortfarande exalterad över uppgiften och vill fortsätta hela kvällen, för att jag tycker det är roligt?! Vad händer!?!? 
 
 
Nu ska jag skruva upp musiken och sjunga en snutt medan jag lagar kvällsmat. 

Ni kan kalla mig nörd

Jag spenderade två timmar igår med att titta på diverse logotyper, affischer, visitkort, magasin och andra grafiska material. TVÅ TIMMAR!!! Blev förmodligen helt hjärntvättad för idag vaknade jag och längtade efter att få göra skolarbete.



 
Sååå.. nu sitter jag här och skriver min positionering för CirkulationsCentralen. Klockan nio en ledig fredagsmorgon. Friskt.

Haahaaaa jättechul

Jag: En chinesisk restaurang.
Otto: Gillar din stavning.
Peter: Jag också.
Jag: Vaaaaaa? Fattar inte.
Otto: HAHAHA.
Jag: Oj.  
Jag: HAHAHAA!
Otto: HAHAHAHAHA.
Peter: HAHAHAHAHA.
Ida: HAHAHAHA.
 
Sammanhanget? Nä, skulle bara visa den här fina loggan som är gjord till en kinesisk restaurang;


Heja mig

Min barnboksdesign gick hem och valdes ut som ett av två möjliga förslag till den kommande riktiga boken, WOHO! Firar framgången med en grymt god kvällsmat bestående av fläskfilé, broccoli, gröna bönor och brysselkål badandes i min favoritsås.



Ett sjukt noggrant recept på en sjukt god sås: 

Creme fraiche
Grädde
Köttbuljongtärning 
Sambal oelek   

Puttra upp valfri mängd creme fraiche i samma panna som du stekt kött i. Häll i lagom mycket grädde. Tillsätt ungefär en buljongtärning. Rör i sambal oelek efter smak. Låt puttra ihop någon minut. Tada!


För att den är cool

Jag har förälskat mig i den här giraffen och vill ha den på min vägg. Några frågor? 


 

Vardagslyx

Beskåda och hänförs. 



Har bäddat sängen för första gången på typ två månader. 

Mh visst det ser livsfarligt ut

"Varning klass 2 i Skåne, kraftigt snöfall och frisk vind. Allmänheten rekommenderas att stanna hemma."
 

Sura busschaufförer

Fy vad jag är trött på surgubbarna till busschaufförer i Malmö, idag förstörde de min morgon med sitt dåliga humör! Första chauffören gav mig en sur blick (och inget annat) när jag hälsade, den andre körde ifrån mig fast att jag stod utanför dörren och kollade på honom. Till saken hör att jag då också hade sprungit genom halva centralen, det var svinkallt och blåste halv storm.
 
Hur det skulle kunna låta när Skånetrafiken anlitar sin personal: 
"Konstant negativ? Du är anställd!" 
"Socialt missanpassad? Strålande!"
"Förståelse för gasen-i-botten-innan-tanten-med-rullatorn-hunnit-sätta-sig-metoden? Välkommen i gänget!"
"Vet inte hur man hälsar? Jobbet är ditt!"
"Gillar att hytta med näven och tuta argt på dina kollegor? Perfekt!"
"Vet inte vad empati är? Det glädjer oss!"
"Innehar förmågan att gasa innan hållplatsen och sen trycka stenhårt på bromsen så att alla som står upp trillar? Imponerande!"
"Tycker inte om passagerare? Du är som gjort för jobbet!"
 
 
Jag är inte bitter.

Valbar hösttermin

Letar som en dåre efter kurser att läsa till hösten nu, har en valbar termin framför mig där vi ska täcka 30 högskolepoäng. Ett par webbdesignskurser känns ganska lockande, men annars ver jag inte riktigt.. någon som har tips på en spännande kurs att läsa?
 

Smaart

Detta måste jag testa när jag är klar med skolarbetet idag.


Jodå jag lever

Och såhär såg jag ut igår, fast lite gladare i verkligheten liksom.

 

Brb

Här har vi en utfyllnadsbild. 

 
Jajaaa, jag borde kanske träna på det där med outfitbilder. Däremot behöver jag inte träna på är att åka tåg, snacka om att jag borde ha vunnit tågresenär-VM vid det här laget! Ska utnyttja min skicklighet nu och hälsa på mina kära helsingborgare. Hejsvejs!

Klipper och klistrar

Idag layoutar jag en barnbok! Fick just en snilleblixt vad det gäller texten, som består av en berättande och en rimmande del, och mitt första experiment för att se om idén var genomförbar ser ut såhär;
 


Inte vackert och väldigt pilligt men absolut fungerande! Yeay! Nu kan jag ta helg med gott samvete.

Min torsdag i bilder


Tankspridd

Pappa tittade konstigt på mig när jag var på väg ut genom dörren. 

Pappa: Har du inte glömt något? 
Jag: Vadå?
Pappa: Nä, inget.. 

Sen skulle jag dra på mig skorna och upptäckte att jag inte hade några byxor på mig. Alltså det är typ bara jag som lyckas med sånt. 


Gör ont men var värt

Halkade på en isfläck igår, innan jag hade hunnit reagera låg jag på rygg och sprattlade som en annan sköldpadda. Trodde inte att jag gjorde mig illa men tydligen misshandlades min vänsterarm för idag protesterar musklerna högljutt. 
 
Men det var det värt! Kolla fågelboet vi hittade, det är gigantiskt. Någon fågelkunnig som har koll på om det är korpar eller örnar som har bosatt sig? Annars tänker jag personligen bosätta mig nedanför med en kikare. 
 

Tuffa fotomontage

Ibland blir man avundsjuk på andras kreativitet, önskar att jag hade Matteo Pozzis hjärna. 





Solsemester

Vaknade till min förfäran upp till detta i morse:
 
 
Så jag rymde till Helsingborg och detta: 
 
 
Nästan som att vara på solsemester ju. 

Kolla på detta

Peter: De pratade bara om glasögon och sånt..
Jag: I see.
Peter: ...
Jag: Hahaha! I see! Fattar du? Hahaa!
Peter: ...
 

Lördagsmys

Kollar motvilligt på melodifestivalen och är bitter över att Jalla Dansa Sawa inte gick till final. Popcornen är i alla fall goda. 
 

Kreativ fredagskväll

Idag har jag ritat med tusch för första gången på väldigt länge. Slängde in skissen i datorn och lekte lite med färgläggningen där men det blev fruktansvärt dåligt så imorgon ska jag nog leta fram vattenfärgen! 
 
 
Vad som hände med motivet? Ingen aning. Jag började med att rita ett hjärta och sen liksom... urartade det.

Ett gäng fiffiga reklamer


Fick långa armar

Malmöiter är generellt pratgladare än helsingborgare, vilket oftast inte är till deras fördel. Idag kunde det dock varit en riktig tillgång om jag inte hade sumpat läget!
 
Var alltså på väg hem från bussen när en okänd kille gick ifatt mig. 
 
Han: Hej!
Jag: Hej? 
Han: Du såg så glad ut på bussen så jag ville hälsa på dig!
Jag: Haha.. okej? 
Han: Ehm. Ska jag hjälpa dig att bära? 
Killen pekar på mina kassar med typ tre ton matvaror. 
Jag: Nää det är lugnt. 
 
Hallååååå, vadå "NÄ"!?!?! Klart jag borde utnyttjat situationen och låtit den okända killen slava! Det är ju typiskt mig att svara innan jag tänker. Ibland undrar man hur jag står ut med mig själv alltså.
 

Tillåtet att vara avundsjuk

Vårtecken som numera går att finna i Skåne är inget mindre än snödroppar, vintergäck, tussilago, tofsvipor och lärkan som sjunger! Och inte minst att snön är borta. Hej vår. 
 
 
(Va? Jag? Tjatig?)

Se och njut

Jodå, sedlarna blev klara i tid ändå. 
 

Malmö kan slänga sig i väggen

Jag har fått dille på att promenera och gick i helgen två långa rundor på 1,5h vardera! För att ge er lite perspektiv på det hela tog jag några bilder vid ett av tillfällena. Okej, håll koll på ladan som ligger på vägen jag utgick ifrån:









Hur det såg ut åt andra hållet? 

 
Älskade landsbygd. 

Money money money

I söndags geocachade jag med Peter, vi klämde oss in bakom sopcontainrar, förfrös våra fingrar och halkade fram över isiga stigar. Men timpengen var klart godkänd! Peter rotade nämligen fram den här ur en lövhög;  



Vilket osökt för tankarna till min skoluppgift, jag ska designa sedlar. Något säger mig att jag borde göra det istället för att blogga just precis nu.. men äsch. 

Vi börjar hos Frida

I lördags var det vampyrer, melodifestival och glass på schemat. 
 
Frida: Alltså varför säger de telefonnumret när det står i hörnet? 
Jag: Men duuuuh, det är såklart för att det finns blinda som kollar! 
Frida: HAHAA. BLINDA som KOLLAR?!
 
Sen smsade hon till JP och berättade om händelsen, så om någon undrar hur det kommer sig att han och Frida blev tillsammans dagen efter så vet ni varför. Allt är min förtjänst. 
 


Glass med färsk ananas och chokladsås är i övrigt ett hett tips. 


Fortsättning följer

Ja jag vet att jag inte har bloggat på flera dagar och att ni undrat om jag har dött, till er stora glädje kan jag nu meddela att så inte är fallet. Snart kommer här ett gäng inlägg som jag hade tänkt skriva för flera dagar sedan men inte gjorde!
 
 
/ Tuff tjej med lagom skitigt hår




RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0