A Thousand Years

Jag vågar påstå att det enda som är bra med Twilight är filmmusiken. Den är å andra sidan grym! 
 

Intervjuar för fulla muggar

Nu ska jag till reklambyrån Eminent för att göra en intervju, jag ska alltså inte bli intervjuad utan jag ska intervjua. Allt i sann skolanda! Egentligen skulle vi bara intervjua tre personer men jag har redan råkat intervjua typ åtta. Sånt som händer. 
 

Praktikletandet går sådär

Dagen har ägnats åt att leta upp diverse företag att söka praktikplats hos och att sedan ringa runt till dessa diverse företag för att söka praktikplats. Av de tio företag jag kontaktade var det mest positiva svaret jag fick "ring imorgon"
 
Känner mig ungefär lika värdelös som de här gula plastkassarna. 
 

Sommarkläder

I sommar ska jag försöka hitta en snygg svart hatt (för att slippa mina soleksem), ett par jeansshorts och en tunn vardagskavaj. Hur tuffa är inte dessa outfitsen liksom; 


Bildkällor: 1 2 3

Fickmagasin

Detta är vad jag åstadkom den där väl spenderade natten mellan i torsdags och fredags. Jag kallar det för ett "fickmagasin" eftersom att formatet är litet. Bilderna jag använt är snodda från google. 


En helt vanlig lördagskväll

Tittar på snälla människor på youtube, blir rörd till tårar. Ändå friskt och så menar jag. 
 
 
Och så en fin liten film på det. 


Vadå hårdhänt?

Min samling dricksglas minskar i stadig takt, den som kom på idén att ge mig ömtåliga glas borde ha smisk. Jag diskar ju sönder dem! 
 

Skam den som ger sig

Som sagt, jag skulle skriva ut visitkort men skrivaren som klarar av så pass tjocka papper som jag behövde var sönder. Istället gick jag hem, skrev ut ena sidan sen andra sidan och slutligen limmade jag på dem på ett tjockare papper. Sen la jag dem i press över natten. Sen skar jag ut dem. Är man tjurskallig så är man. 

Den som kan se att varje visitkort består av tre lager papper får en klapp på huvudet! 

 Rättelse

Två timmar, två timmars sömn blev det. Ser redan fram emot att vila middag när jag kommer hem från skolan. Mmmmh vad skönt det ska bli.
 
Såhär såg det ut när jag ställde alarmet igår... eeeh.. inatt... ehm.. i morse. 
 

Skönhetssömn error

Mitt lim har tagit slut och färgpatronerna i skrivaren börjar sina... men skam den som ger sig! Resultatet får ni se en annan dag, för nu tänker jag sova mina väl värda tre timmar.

Gonatt! 

Pepptalk med mig själv

Varför har ingen berättat för mig tidigare att diskning är grym terapi? Efter att jag hade slått locket till micron onödigt hårt i diskbänken kändes allt grymt mycket bättre! Aaaahhh, ska nog överleva denna dagen också. 

(om jag dör nu är min högsta önskan att det ska stå :pPppPppPppPp på min gravsten) 


Universums sämsta dag

Till listan i föregående inlägg kan jag nu tillägga;

- Åkte till skolan för att inse att skrivaren inte fungerade och åkte hem igen
- Behöver ha utskrifterna klockan nio imorgon, kommer inte hända
- Hade sönder ett glas
- Hade för mycket vatten i riset
 
Alltså just nu känner jag bara... Jag känner att det är bäst att inte känna efter för då kommer jag göra något jävligt dramatiskt. TYP SLÄNGA UT MIN HELVETES JÄVLA MICRO OM DEN INTE SLUTAR PIPA. JAG HAR HÖRT ATT DU ÄR KLAR OKEJ!?!?!
 
:)

Världens sämsta dag

Jag vet inte riktigt vad mer som skulle kunna gå fel idag. 

- När klockan ringde kändes det inte som om jag sovit alls
- Tröjan jag hade tänkt ha på mig var i tvätten
- Jag missade bussen  
- Nästa buss kom inte
- Trodde det var varmt så tog ingen jacka, det var det inte. Frös ihjäl. 
- Skrivaren fungerade inte
- Kom för första gången i mitt liv för sent till en lektion
- Plötsligt skulle vi ha fyra extra examinatorer vid presentationen 
- Hade glömt min lunch
- Mitt kort till dörrarna slutade fungera
- Skulle skriva ut visitkort men det gick inte
- Missade bussen hem med en halv sekund
- Frös
- Skulle byta till nästa buss, missade den också med en halv sekund
- Pappret jag tänkte köpa fanns inte
- Skulle fotografera en skylt i papp utomhus men den blåste bara iväg
- Skvätte filmjölk på tröjan
- Hällde müsli på golvet
- Tappade korken till kanelen i filmjölken 

Här någonstans funderade jag starkt på att ta livet av mig själv. Dessvärre har jag portfolioredovisning imorgon så istället för att krypa ner under täcket och invänta en bättre dag måste jag göra en tidning och åka tillbaka till skolan för att skriva ut mina visitkort. Att "göra en tidning" innebär alltså att jag ska layouta, skriva ut och fotografera. På en dag. Ni kan ju önska mig lycka till. 

Vid det här laget tror ni förmodligen att ni anar hur vidrig den här dagen är men tro mig, det går inte att föreställa sig hur hemsk den är. 

Pluggar som en gnu

Det är kris i min planering nu, ska upp halv sju imorgon och klockan är för tillfället två på natten. Och jag har hållt på med skolarbete till nu. Jag bara säger det.
 
Hej sommarlov kom fort! 

Komsi komsi lilla sommar

Jag hoppas på en regnig sommar. Då ska jag: 
 
- Skapa ny bloggdesign
- Uppdatera ofta och roligt 
- Skaffa mig en hemsida
- Uppdatera min Deviantart
- Twittra som aldrig förr
- Skriva krönika och skicka till diverse tidningar 
- Lära mig Illustrator ordentligt
- Illustrera så att pennan glöder
- Trixa ihop en bra portfolio

Jag hoppas även på en solig sommar. Då ska jag: 

- Fotografera.
- Vara ute.
- Vara ute.
- Vara ute.  
- Vara ute.
- Vara ute. 
- Vara ute. 
 
Kommer vara som en ko på grönbete när jag kommer hem till mina föräldrar och det är sommaruppehåll alltså, rulla runt i trädgården och så. Bara så ni vet. 
 

Hej jag är klantig och disträ

Jag tänkte precis trycka in spetsen på min stiftpenna genom att trycka pennan mot bordet och hålla nere suddit. Ni vet sådär som man gör? Såklart lyckas jag ha pennan på fel håll (fråga inte) och tryckte istället stiftet rakt in i tummen.
 
Det var inte jätteskönt. 
 

Sånt som inte händer

I fredags var det en herre i femtioårsåldern som kom fram till mig och sa att jag hade en fin tröja. Jag var något osäker på om jag skulle ta det som en komplimang eller om jag bara skulle anta att han var ett läskigt pervo.
 
Idag hade jag på mig samma tröja när jag gick på bussen och busschauffören tittade på mig. 

"Fin tröja" sa han. 
 

Hejdå Eurovision

Har befunnit mig i chock efter schlageryran i Malmö, vi kan åtminstone låtsas som om det är orsaken till mitt obefintliga bloggande. Turisterna har sprungit runt med flaggor och kameror som yra höns och trafiken har varit kaosartad, att ta sig till skolan i fredags var ett helt projekt.

Men nu är det slut på det roliga (läs: jobbiga)! 


Trött och sur

Gick upp tidigt idag bara för att ringa ett samtal men när jag väl kom fram hade personen inte tid att prata. Trots att vi hade bokat tid. Irriterad! Nu ska jag tydligen ringa i eftermiddag när jag hade planerat att göra roligare saker. Grr. 
 

Kom in till slut

Jag får väl medge att jag blev ganska förvånad när jag kom hem igår och skulle öppna dörren...
 


Något saknades lite liksom. Typ ett lås och ett handtag? 

Grafisk design i ett nötskal

Det är ändå ganska roligt att jag brukar titta på andras grafiska material och tänka "wow vad snyggt det där är, och så simpelt, så hade jag ju också kunnat göra!". Sen bara sitter jag här med mina designuppgifter och kan minsann inte producera något som ens är i närheten så snyggt.
 
Är jag dålig eller är jag dålig? 

Ett gäng inspirerande uppslag: 
 

Cat in space

Cyberrymden kan i övrigt vara ett av de häftigaste orden jag känner till. 
 

Vore sjukt coolt dock

Alltså folk har ju en tendens att lägga upp en massa fina citat på nätet som sen sprids som en löpeld över hela cyberrymden i diverse olika varianter. En del kan ju vara himla smarta medan andra... alltså va? Typ detta:

 
Senast jag drömde red jag på en flygande enhörning, och jag skulle faktiskt bli ganska förvånad om det en dag stod en enhörning utanför mitt fönster. Som dessutom var kapabel till att flyga. 
 
Jag bara tänker. 

Känner mig som en blottare

Nästa gång jag ger mig ut på stan iförd en något för kort tröja, påminn mig om att jag inte ska handla så mycket mat att jag måste ha en kasse i varje hand. Det blåser nämligen alltid i Malmö och då blåser tröjan upp och har man då en kasse i varje hand kan man inte ta tag i den och dra ner den utan istället visar man magen för halva stan.

Och så kan vi ju inte ha det.  


Måndagstrött

Har ringt runt till diverse olika företag idag och tiggt intervjuer och praktikplatser. Tror bestämt att jag har pratat med halva Sverige. 
 
Roligast hade jag åt telefonisten på Egmont som inte riktigt visste var hon skulle koppla mig och bad mig ringa tillbaka efter lunch då hon skulle ha frågat någon annan. "När har ni lunch då?" frågade jag. 
 
Hon: "Vid halv två är vi klara. Eller vid halv ett menar jag. Eller förlåt, vi har lunch från halv tolv till halv ett. Nej från halv två till halv ett. NEJ FRÅN HALV ETT TILL HALV TVÅ menar jag." 
Jag: "Haha, jag ska alltså ringa tillbaka efter halv två?"
Hon:
"Jaa.. jag tyckte bara det lät så konstigt när jag sa det.. fast sen kom jag på att det är jag som har lunch till halv två och de andra till halv ett."
Jag: "Haha. Okej."

Och så en fin bild på det. 


Köttfärsdilemma

Alltså det tråkigaste med att laga mat är att jag alltid bränner mig när jag ska smaka av och sen smakar ingenting någonting längre. Typ den här köttfärssåsen. "Mmmmmmh vad gott det ska bli......... synd att jag inte har några smaklökar längre".


Lördagsmys med skolböckerna


Party på tågstationen

Det märks att det närmar sig Eurovision, såhär ser det ut på Malmö central ikväll (Frida får ta åt sig äran för bilden)! För att inte tala om de olikfärgade lamporna som blinkar i entrén..   
 

Snacka om att vara uppbokat

Har äntligen tjänat ihop tillräckligt med poäng för att kunna köpa mig en annonsplats på blogg.se! Gick in i bokningsschemat för att se vilken tid jag vill att den ska visas.

"Om tidpunkten är grå i bokningsschemat betyder det att den tiden är upptagen."
 


Ändå många tider att välja mellan...............................

Tack jag älskar dig också

Sitter och skriver hemtenta när det plingar på mobilen. Det är Frida som har skickat den här bilden med texten "Detta är typ du?". 
 
 
Vet inte riktigt vad jag ska svara. 

Starstruck

Har följt designbyrån Neumeister ett bra tag nu och hämtat inspiration från deras arbeten. Vem tror ni kom in i klassrummet idag? Grundaren Peter Neumeister i egen hög person!! Aningens starstruck måste jag erkänna. 
 
Ett fåtal av alla de designarbeten som hans byrå har utfört;


 
Tror jag satt och gapade under hela föreläsningen. GRYMT. 

Ett skratt förlänger livet

Livar upp stämningen såhär efter avslutat skolarbete med lite pranks på youtube.  


Malmö Brygghus

Vad hittar ni på såhär en måndagskväll? Jag tvättar ölflaskor, tar bort etiketter och ersätter med egna som en annan kriminell. 
 
 
Fast ni kan vara lugna, jag försöker bara få fram en snygg dummy att visa på lektionen i övermorgon. Snart dags att sälja in min design till Malmö Brygghus! 

På äventyr i Malmö

Inspekterade Pildammsparken med Otto idag, den levde upp till förväntningarna. En sisådär fyra timmar i solen gjorde sitt och halva Ottos ansikte muterade till kräfta.


Själv införskaffade jag mig lite skoskav under foten. UNDER. När jag kom hem insåg jag att det dessutom gör ont även utan skor. Det är nu läge att tycka för galet synd om mig, alternativt känna sjukt mycket skadeglädje. Gonatt!

Dagens feeling


Hejdå Solbacka

Jag vet att många av mina läsare hittat hit genom stallet.se. Därför vill jag meddela att jag igår möttes av beskedet att sajten ska läggas ner och att det gör minst lika ont i mitt hjärta som i ert! Nu tycker jag det är läge för lite nostalgi.. för jodå, jag minns. 
 


Jag blev medlem på stallet.se 2004. Från att ha varit ett forum för hästälskare utvecklades sajten snart till en fullfjädrad design- och marknadsföringssajt och det var också i denna vevan som jag på allvar uppmärksammade min kreativa sida. 2008 skapade jag sajtens första helt illustrerade design och senare också den första ritade kaninen. Samtidigt blev stallet.se ett heltidsarbete för mig. 

Från mitten av 2008 till början av 2010 blev mitt stall så uppmärksammat att min inkorg kraschade, jag fick mellan 200-300 mejl per dag (!!!!!!) när jag insåg att det var fysiskt omöjligt för mig att hinna med allt. 

1 administratörsjobb, 6 pokaler, 6 rosetter, 1 512 diggningar och 152 557 besök senare valde jag att stänga ner mitt stall. Detta var också miljontals mejl, hundratals intervjuer, ett antal sms, ett par hälsningar på stan och många erfarenheter senare.
 

Jag slutade alltså på stallet.se för tre år sedan, idag är det många av er som fortfarande minns mig. TRE ÅR SENARE!!! VET NI HUR SJUKT DET ÄR!? Ni har skapat stall enbart tillägnade mig, ni har skapat en fanclub, en officiell sida på facebook och en tidning som bara handlar om mig. Ni har drömt om mig, skrivit om mig i skolarbeten, pratat om mig på stan, skrivit mitt stallnamn på stranden i Spanien, ritat bilder till mig och velat köpa mitt stall för riktiga pengar. 

Att stallet.se skulle ha så stor inverkan på mig som det har haft kunde jag inte drömma om för nio år sedan. Idag har jag sajten att tacka för att jag upptäckte mitt intresse för grafisk design och medlemmarna att tacka för att jag blivit pushad att utvecklas inom illustration, foto och skrift. 

Det jag vill säga är egentligen bara TUSEN, TUSEN OCH ÅTER TUSEN TACK! Vi hörs!
 
 

Så en vårbild på det


Skolarbete har aldrig varit tråkigare

Jag har pluggfredag idag, det suger. Tror inte jag har varit såhär omotiverad till att göra skolarbete i hela mitt liv. Förmodligen har det något att göra med att det är strålande solsken ute och att.. ja. Att det är fredag. 


Men för livet

Varje gång jag går hem från bussen passerar jag den här skylten:

 
Lika många gånger önskar jag att det hade stått "1337". Hur nördigt på en skala?

Solsken och fågelkvitter

När jag åkte till Helsingborg i lördags var det knoppar i trädet utanför mitt fönster. När jag kom hem igår hade de slått ut, blir lika glad varje gång jag tittar ut genom fönstret nu.
 
HEEJ VÅÅÅR! 
 

Sångfåglar

Har haft en heltrevlig valborg! Tillräckligt trevlig för att inte ha tid att blogga. Medan ni har suttit här och trånat efter inlägg har jag planerat en sångkarriär med Frida och Erika, lite såhär låter det när vi sjunger tillsammans;
 
 
Okej egentligen kan vi inte sjunga alls, men det var himla kul igår när vi väckte halva kvarteret med våra vackra stämmor.
RSS 2.0
Follow on Bloglovin
RSS 2.0